23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyheder om Bridgestone, elmotorer, Uber, Tesla og Wabco.

Bridgestone som global innovator

En gang om året tager det internationale analysebureau Clarivate Analytics et grundigt kig rundt i verden: Hvilke 100 virksomheder har i det forgangne år præsenteret de mest innovative tiltag inden for deres brancher? Igen i år er japanske Bridgestone, verdens største gummi- og dækfabrikant, at finde i den eksklusive klub af innovative virksomheder. En klub som Bridgestone dermed har været en del af i både 2015 og 2016. Bridgestones seneste landvinding inden for dækteknologi er udviklingen af dækket DriveGuard, som kan klare en punktering og lade føreren fortsætte kørslen uforstyrret i 80 kilometer med 80 km/t. DriveGuard er det første og eneste dæk af sin slags, som kan monteres på nyere personbiler, oplyser dækproducenten.

Marked for elmotorer stiger markant


IDTechEx Research vurderer, at marked for motorer til elbiler vil stige til omkring 400 milliarder dollars i 2027. Rapporten "Elektromotorer til elbiler 2017-2027" beskæftiger sig med blandt andet designmuligheder og uenigheder. De skiftende behov og ny teknologi matches for at levere ti års markedsprognoser og teknologi tidslinjer, baseret på interviews med ekspert-analytikere. Rapporten afslører, hvordan den roterende elektriske maskine (REM) tager en større del af omkostningerne i årenes løb - i takt med at enklere batterier bliver billigere, oplyses det.

Uber suspenderer førerløse biler


Kørselstjenesten Uber har suspenderet sit projekt med førerløse biler på ubestemt tid. Det sker, efter at en Volvo XC90-testbil kørte galt på en vej i den amerikanske delstat Arizona lørdag, oplyser det lokale politi. Ifølge Uber kom ingen til skade ved ulykken. Alligevel valgte virksomheden altså at indstille kørslen med de førerløse biler, der ruller gennem gaderne i delstaten Arizona samt byerne Pittsburgh og San Francisco. "Vi fortsætter arbejdet med at efterforske den her episode", skriver en talskvinde for Uber i en e-mail. Det oplyses ikke, hvor længe projektet vil være indstillet. Ulykken fandt sted, da føreren af en anden bil "ikke formåede at give plads" til Uber-køretøjet, mens den drejede.

Tesla er mere værd end Ford

Markedsværdien af Tesla Inc. har for første gang overhalet mægtige Ford Motor Company. Det skriver flere udenlandske medier. Tesla lukkede forleden aktiemarkedet med en samlet værdi på godt 310 milliarder kroner. Det er knap én milliard kroner mere end Ford, der dog sælger 30 gange så mange biler i USA alene. Trods en meget svingende forretning, så er Tesla-aktien gået hele 41 procent frem på knap to år, mens Ford-aktien tilsvarende er faldet 29 procent. Ford genererer dog, modsat Tesla, et milliardoverskud. Dog har Ford væsentlig flere år på bag og et langt stærkere setup på det globale marked.

Wabco åbner tysk innovationscenter

Den automotive leverandør Wabco Holdings Inc. er begyndt opførelsen af dets nye ingeniør/innovation center i Hannover i Tyskland. Centret åbner i 2018 og skal beskæftige cirka 450 ansatte på det 11.500 kvadratmeter center med den nyeste teknologi og nyeste systemer til kommercielle køretøjer verden over.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125