23948sdkhjf

De vigtigste korte nyheder fra udlandet

Vi løber gennem nogle af de vigtigste nyheder fra autobranchen i udlandet - kort fortalt.
Briter bygger for alvor i højt tempo
Den britiske bilproduktion stryger over 1,6 millioner biler, når man kigger på novembertallene. Dermed ser det ud til, at en fremgang fra 2015 på 13 procent presser niveauet op over tallet i 1999. Fremskrivninger viser, at Storbritannien ved 2016’s udgang har bygget 1,74 millioner biler.

Oliefirma tæt på rekord
Meget tyder på, olieproducenten Liqui Moly kommer til at slå det rekordår fra 2015. Konkret betyder det, at omsætningen lander på omkring 460 millioner euro, hvilket ligger ti procent højere end året før. Det er løbende udbygning af medarbejderstaben og flere autorelaterede produkter, der ifølge ledelsen har trukket det store læs.

Stort opkøb i branchen for lejebiler
Det store udlejningsfirma Avis har opkøbt et større fransk selskab inden for samme branchen, nemlig France Cars, der også gør sig meget i udlejning af varebiler. Ifølge Avis bliver firmaet takket være opkøbet det næststørste firma i Europa, når det handler om større biler til udlejning.

PSA Group hopper på delebølgen
Den franske bilkoncern PSA Group rykker nu også stort ind på markedet for delebilsordninger. I første omgang betyder det et samarbejde med firmaet Vulog, der føder firmaet Free2Move. Den nye delebilstjeneste starter i Madrid med 500 Citroën C-Zero-biler. PSA står altså for bilerne, mens Vulog sørger for, at hele it-strukturen bag tjenesten kommer til at fungere. Planen er, at Free2Move skal sprede sig til flere europæiske lande de kommende måneder.

Tesla lider under pundets fald i UK
Modeltogsentusiaster, chokoladespisere og Apple-elskere i Storbritannien er blandt dem, der allerede er ramt af unionens forestående farvel til EU. Nu er turen kommet til Tesla-fans. Siden EU-afstemningen i juni, hvor Storbritanniens befolkning stemte for at forlade EU, er det britiske punds kurs svækket markant. Det gør det dyrere at købe varer i udlandet og sender priserne op. Senest har den kendte elbilsproducent Tesla varslet, at virksomheden øger priserne i Storbritannien. "Vi har modtaget information, som vi bliver nødt til at dele med jer. Grundet valutaudsving kommer vi til at hæve priserne med fem procent 1. januar", skriver Tesla i en mail til sine kunder ifølge The Guardian. Prisstigninger forventes ifølge erhvervsmediet Bloomberg News at ramme blandt andre de 325.000 briter, der har skrevet sig op til at købe Teslas kommende satsning, Model 3.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11