23948sdkhjf

Mercedes-Benz tror på el-gennembrud

I 2025 skal hver fjerde ny Mercedes-Benz været drevet af el. Men den egentlige produktion starter ikke foreløbigt.
VISIONER Daimler og Mercedes-Benz satser med sit nye mærke EQ på eldrevne biler i stor stil, og faktisk er planerne, at op mod hver fjerde nye bil fra Mercedes-Benz skal være drevet af el i 2025. Det fortæller Thomas Weber, som er chef for forskning og udvikling i virksomheden til Børsen.

- Vi tror på, at vores produktion af elektrificerede biler kan udgøre mellem 15 og 25 procent af vores samlede produktions allerede i 2025, siger Thomas Weber til Børsen.

Han understreger dog, at når han siger elektrificerede biler, så mener han ikke kun rene elbiler. Han mener også hybrid og brint.

Store forbedringer hvert år
Ud over at bilproducenten, på linje med blandt andre Volkswagen, har oprettet et nyt brand, der tager udgangspunkt i eldrift, så er grunden til satset og, at udviklingen af batterier ifølge Thomas Weber går rigtig stærkt lige netop i de her år. Til Børsen siger han:

- Rene elbiler er én type, men teknologien omkring eldrift udvikler sig meget. Elbiler kan også betyde brintbiler eller hybridbiler. Også i hybridbiler vil eldelen af drivlinjen få større betydning i de kommende år. Vi oplever i øjeblikket, at batteriteknologien forberedes med op mod 15 procent om året.

Klar om tre år
Men hvis man som enten forhandler eller køber sidder spændt og venter på at komme til at sælge eller få fingrene i EQ-biler, så må man være tålmodig. Udviklingschefen vil over for Børsen ikke sætte en egentlig dato på, hvornår den første bil ruller ud på vejene, men Thomas Weber forventer, at det kommer til at ske omkring 2019. henmo
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125