23948sdkhjf

Danskere på vej med vanvittig elmotorcykel

En prototype har nået en topfart på 300 km/t – men iværksætterne bag stiler endnu højere.

MC-PRODUKTION Fenris Motorcycles, som producenten hedder, er stiftet af Jesper Vind og Bjarni Freyr Gudmundsson. De er lige rykket ind i nye og større lokaler på Dybbølsbro i København, og det er herfra, at serieproduktionen af deres motorcykel skal rulles ud, skriver Børsen.

Indtil videre er det blevet til en prototype med en samlet vægt på 180 kg og en motorkraft på 200 hk. Motorcyklen kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 3 sekunder og nå en topfart på 300 km/t. Dermed er den fuldt konkurrencedygtig med de benzindrevne konkurrenter.

- Vi har været heldige at ramme et sweet spot i forhold til den hurtige udvikling, der i de senere år er sket inden for elektriske køretøjer. Det betyder, at vi har kunnet udvikle et meget energitæt design for en motorcykel, som er meget, meget hurtig, siger Jesper Vind til Børsen.

Nu har virksomheden dog fået tilgang af ekstra kræfter i form af Anders Lynge, der både bliver medejer og skal hjælpe til med designet. Derudover er det planen i det nye år at ansætte 15-16 designere og udviklere.

Fenris Motorcycles vil efter planen indgå aftale med en underleverandør om selve montagen af motorcyklen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094