23948sdkhjf

Mobilovervågning: Slut med airbag-tyverier

Site-Security i Esbjerg breder sig hos de danske autoforhandlere med mobil sikringsløsning. Tyvene skræmmes simpelthen væk.

OVERVÅGNING Et dansk sikringsprodukt kan være med til at løse de store problemer, autobranchen har med tyveri fra biler - især airbags og hjul. Det mener i hvert fald manden bag Site-Security ApS i Esbjerg. Den 41-årige tidligere VVS-montør Lasse Østergaard-Jensen har selv udviklet det mobile sikringsprodukt. Han begyndte i byggebranchen, som også er plaget af tyverier fra byggepladser, for to år siden, men fik for et år siden tilfældigt en henvendelse fra en bilforhandler, som ikke var interesseret i at investere i eget, kostbart overvågningsudstyr, men ønskede en fleksibel løsning.

Siden har Esbjerg-firmaet fået en del kunder blandt de danske bilforhandlere, eksempelvis Nellemann, Semler og Autohuset Vestergaard samt en række mindre autoforhandlere.

- Tyverier af udstyr fra biler er jo et voksende problem, og der ikke er en løsning udover at køre alle biler indenfor om natten - og det er jo ikke muligt, siger direktør Lasse Østergaard-Jensen og forklarer:

- Site-Security er et mobilt proaktivt produkt med dag-til-dag levering, som man lejer i en kortere eller længere periode. Vores egne alarmbehandlere sidder så og vurderer hver enkelt alarm. Hvis vi vurderer, at personer ikke må være i området, varsler vi dem med højttaler og derefter med sirene og så tænder vi nogle kraftige lyspaneler. Det resulterer i at personerne går uden at nå og begå tyveri eller hærværk.

Sikrer bilerne

Site-Security er en aktiv sikringsløsning, hvilket betyder, at går der en alarm, vil selskabets egne alarmbehandlere inden for få sekunder reagere og overvåge kundens område.

Kommer der ubudne gæster ind på området, varsler Site-Security med lys og informerer dem, gennem højttalere, at det er privat område. Forlader de ubudne gæster ikke området, kan Site-Security tænde for sirenen og i sidste instans tilkalde vagtpersonale.

Fordi det ofte ikke bliver nødvendigt at tilkalde vagtpersonale, kan omkostningerne holdes nede, og kunderne undgår indbrud og hærværk på biler, oplyser Site-Security.


Syv meter høj mast

Site-Security består konkret af en flytbar enhed - en op til syv meter høj mast - udstyret med lys, sirene, højttalere og kameraer, som holder øje med firmaerne, typisk om natten.

- Hvis der sker noget unormalt, varsler vi inden for få sekunder, og i 100 procent af tilfældene forlader personerne området uden hærværk eller tyverier. Det er helt afgørende, at vi reagerer proaktivt og lynhurtigt - inden for få sekunder, forklarer Lasse Østergaard-Jensen.

Han oplyser, at Site-Security egne alarmbehandlere i Esbjerg håndterer 12-15.000 alarmer per måned, og at man desuden har et samarbejde med lokale vagfolk, som kan rykke ud over hele landet - det er dog kun nødvendig at tilkalde vagten få gange hver måned, da arbejdet klares med akustiske varslinger.

Læs også: Bilhuse har kæmpe video-potentiale

Fordelen ved Site-Security er også - påpeger Lasse Østergaard-Jensen - at man undgår start-investeringer i dyrt udstyr, idet man lejer systemet i en periode.

Lasse Østergaard-Jensen har selv udviklet Site-Security far bunden, inklusiv software, og firmaet har sin egen produktion i Esbjerg.

Tilfredshed i Aarhus

En af de tilfredse kunder i autobranchen er Semler i Aarhus, som efter gentagende hærværk og indbrud på parkeringspladsen samt et alarmsystem, som skulle opgraderes, begyndte at kigge efter et nyt alarmsystem.

- Vi havde en udfordring med vores eksisterende alarmsystem, som var af ældre dato. Da vi undersøgte markedet for alternative løsninger, fandt vi, at det ikke bare var besværligt at få et nyt system bygget ind, men også rasende dyrt. Da vi opdagede Site-Security, besluttede vi at prøve det for en periode. Det kostede os ikke særligt meget, og så kunne vi altid opsige samarbejdet, hvis det ikke fungerede, fortæller Brian B. Nielsen, servicechef hos Semler.

Læs også: Bilforhandlere går glip af 240 millioner kroner

- Det er nu ved at være fire måneder, siden den første løsning blev installeret, og vi har fået yderligere to modeller på vores område. Det bliver stillet op, og så kører det bare, forklarer Brian B. Nielsen.

- Vi havde store udfordringer med tyveri af hjul på vores luksusbiler og havde haft det i en lang periode. Det var rigtigt dyrt for os. Siden vi fik Site-Security, har vi ikke fået stjålet noget, overhovedet. Det har sparet os for rigtig mange penge i det lange løb, udtaler servicechefen fra Semler Aarhus.

Hos Aarhus-firmaet har der været 688 alarmer i en periode på fire måneder. Det har ikke været nødvendig at tilkalde vagten én eneste gang, da alarmbehandlerne via højttalere og sirene har fået folk til at forlade området, oplyser Semler.

Mere på www.sitesecurity.dk


Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Min Fremtid
Biløkonom: Sådan gik jeg hele vejen til toppen

En uddannelse som biløkonom har bragt Mikkel Westergaard til tops i autobranchen

VW: Vi har købt batterier til 50 mio. biler på el

Plus

Nøgletal: Sådan foregår bilkøb i dag

Research, forhandlerkontakt og den endelige finansiering - ny analyse viser tendenser bag typiske bilkøb i Danmark i dag.

Min Fremtid
- Vi leder efter unge med ’ild i øjnene’

Vil du i lære som salgstrainee? Så skal du ikke være ’pistolsælger’, men tålmodig, lyttende, hjælpsom og målrettet, siger salgsdirektør Henrik Brøchner Jensen

Den svenske autobranche festede løs til award show

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Elektrisk Jaguar som racerbil

Plus

Q&A: Leasing i store udsving

Leasing er igen oppe i gear. Men hvilke udfordringer står branchen over for. Vi spørger adm. direktør Thomas Lindgren Mortensen fra Alm. Brand Leasing A/S

LEDER: "Da jeg blev træt af FDM"

Nye bil-begreber forvirrer forbrugerne

Europæisk undersøgelse viser, at forbrugerne ikke kan kende forskel på forbundne og selvkørende biler.

Plus

Mød den danske Mr. Trackday

Med en trackday hver anden uge i sæsonen er det blevet et hit at prøve sin egen bil på en racerbane. Manden, der mere end nogen anden har drevet udviklingen, er klar med en forklaring.

Magnussen tager VM-point i tiende sejr til Hamilton

Det blev til to danske VM-point i det brasilianske grandprix, hvor Lewis Hamilton tog tiende sæsonsejr og Mercedes sikrede sig konstruktørmesterskabet.

Hollandsk F1-kører straffes efter skubberi

Red Bull-køreren Max Verstappen straffes for at have skubbet F1-konkurrent efter det brasiliansk grad prix.

Min Fremtid
Derfor vil jeg være mekaniker

Plus

Kom med dybt ind i Renaults hemmelige F1-haller

Det kræver de ypperste mekanikere, lakerere, ingeniører, designere og naturligvis kørere at bygge en Formel 1-racer.

Bilforhandler på Amager er lukket

Brugtbilforhandleren Amager Billand taget under konkurs.

Plus

Voxmeter vil være datingbureau for bilbranchen

Voxmeter er klar med ny udgave af forhandlerværktøjet CEM Cars, der skal skaffe bilhusene flere kunder i butikken.

Danskerne er blevet varmere på grønne biler

Miljørigtige biler vinder frem, men der er langt til regeringens målsætning om, at alle solgte biler i 2035 skal være nulemissionsbiler.

Min Fremtid
El-biler er lidt fesne - men de er fremtiden

19-årige Marcus Madsen er EUX Mekaniker-elev på Skjern Tekniske Skole. Her bliver han uddannet i nyeste teori og praksis

Bøgsted udvider sin bilforretning

Alfa Romeo og Jeep sælges nu også hos Aalborgs ældste bilforhandler, Bøgsted A/S. Udvidelsen fejres med åbent hus, når firmaet også kan fejre 70 års jubilæum.

Specialbiler og skudklare salutkanoner

Milepæl for elbilsalget nået

Over 1000 elbiler er solgt i år - bilimportørerne beder politikerne droppe forstyrrende politiske stop&go-signaler. Plug-in bilsalget i hastig vækst.

Ajour med smånyheder fra bilverdenen

Plus

Ny vejledning om spam

Plus

BILTEST FOR PROFESSIONELLE Hyundai Ioniq Plugin Hybrid

Plugin er et af de stærkeste ord i bilverdenen lige nu. Derfor tester vi her en af de mest interessante af typen; Ioniq Plugin Hybrid fra Hyundai.

Plus

Ajour med de korte branchenyheder

Plus

Krav mod forurening vil presse værkstederne

Ny luft til flade dæk

Motor-magasinet er klar: mød redaktionen

Plus

Workflow skal gøre autoværkstederne mere effektive

Måske messens fedeste T-shirt

Når gamle biler forlades

Fælge skal være aerodynamiske

Plus

Top 100
Det betyder begreberne

Avant Denmark breder sig med udstyrs-nyt

Prisbillige biler presser delebilerner

Ajour med den danske autobranche

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

MSW 73

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det er vi glade for!

Boost din bilvask - og øg din indtjening med minimum 20%

Dansk Procesventilation har færdiggjort ATEX punktudsugning hos nkt Cables

Nyt central lager i Eindhoven

www.glasuritcampaign.com

Sælger for 35 milliarder kroner biler i år

Elbiler er billigst: Slår benzinbil på faste udgifter

Nyhedsbrev fra SINDBY

Nye højtydende smeltelime til industrien

Kia fokuserer – Ceed er bedre end nogensinde

Markante ændringer i bilmarkedet og kundeadfærd truer danske bilforhandleres fremtid

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserøg & slibestøv hos CL Smed

Morten Wendelbo ny salgskonsulent hos AD Danmark

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det er vi glade for!  

Omnicar SAM er nomineret til "Årets produkt" og "Bedste tiltag"

Nyheder til lavpris på FTZ messen

Er du træt af plukfejl og spildtid?

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Kald mig bare kylling – Jaguar F-Type SVR

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe h...

Logistik for e-handlere

Send til en kollega

0.384