23948sdkhjf

Mobilovervågning: Slut med airbag-tyverier

Site-Security i Esbjerg breder sig hos de danske autoforhandlere med mobil sikringsløsning. Tyvene skræmmes simpelthen væk.
OVERVÅGNING Et dansk sikringsprodukt kan være med til at løse de store problemer, autobranchen har med tyveri fra biler - især airbags og hjul. Det mener i hvert fald manden bag Site-Security ApS i Esbjerg. Den 41-årige tidligere VVS-montør Lasse Østergaard-Jensen har selv udviklet det mobile sikringsprodukt. Han begyndte i byggebranchen, som også er plaget af tyverier fra byggepladser, for to år siden, men fik for et år siden tilfældigt en henvendelse fra en bilforhandler, som ikke var interesseret i at investere i eget, kostbart overvågningsudstyr, men ønskede en fleksibel løsning.

Siden har Esbjerg-firmaet fået en del kunder blandt de danske bilforhandlere, eksempelvis Nellemann, Semler og Autohuset Vestergaard samt en række mindre autoforhandlere.

- Tyverier af udstyr fra biler er jo et voksende problem, og der ikke er en løsning udover at køre alle biler indenfor om natten - og det er jo ikke muligt, siger direktør Lasse Østergaard-Jensen og forklarer:

- Site-Security er et mobilt proaktivt produkt med dag-til-dag levering, som man lejer i en kortere eller længere periode. Vores egne alarmbehandlere sidder så og vurderer hver enkelt alarm. Hvis vi vurderer, at personer ikke må være i området, varsler vi dem med højttaler og derefter med sirene og så tænder vi nogle kraftige lyspaneler. Det resulterer i at personerne går uden at nå og begå tyveri eller hærværk.

Sikrer bilerne

Site-Security er en aktiv sikringsløsning, hvilket betyder, at går der en alarm, vil selskabets egne alarmbehandlere inden for få sekunder reagere og overvåge kundens område.

Kommer der ubudne gæster ind på området, varsler Site-Security med lys og informerer dem, gennem højttalere, at det er privat område. Forlader de ubudne gæster ikke området, kan Site-Security tænde for sirenen og i sidste instans tilkalde vagtpersonale.

Fordi det ofte ikke bliver nødvendigt at tilkalde vagtpersonale, kan omkostningerne holdes nede, og kunderne undgår indbrud og hærværk på biler, oplyser Site-Security.


Syv meter høj mast

Site-Security består konkret af en flytbar enhed - en op til syv meter høj mast - udstyret med lys, sirene, højttalere og kameraer, som holder øje med firmaerne, typisk om natten.

- Hvis der sker noget unormalt, varsler vi inden for få sekunder, og i 100 procent af tilfældene forlader personerne området uden hærværk eller tyverier. Det er helt afgørende, at vi reagerer proaktivt og lynhurtigt - inden for få sekunder, forklarer Lasse Østergaard-Jensen.

Han oplyser, at Site-Security egne alarmbehandlere i Esbjerg håndterer 12-15.000 alarmer per måned, og at man desuden har et samarbejde med lokale vagfolk, som kan rykke ud over hele landet - det er dog kun nødvendig at tilkalde vagten få gange hver måned, da arbejdet klares med akustiske varslinger.

Fordelen ved Site-Security er også - påpeger Lasse Østergaard-Jensen - at man undgår start-investeringer i dyrt udstyr, idet man lejer systemet i en periode.

Lasse Østergaard-Jensen har selv udviklet Site-Security far bunden, inklusiv software, og firmaet har sin egen produktion i Esbjerg.

Tilfredshed i Aarhus

En af de tilfredse kunder i autobranchen er Semler i Aarhus, som efter gentagende hærværk og indbrud på parkeringspladsen samt et alarmsystem, som skulle opgraderes, begyndte at kigge efter et nyt alarmsystem.

- Vi havde en udfordring med vores eksisterende alarmsystem, som var af ældre dato. Da vi undersøgte markedet for alternative løsninger, fandt vi, at det ikke bare var besværligt at få et nyt system bygget ind, men også rasende dyrt. Da vi opdagede Site-Security, besluttede vi at prøve det for en periode. Det kostede os ikke særligt meget, og så kunne vi altid opsige samarbejdet, hvis det ikke fungerede, fortæller Brian B. Nielsen, servicechef hos Semler.

- Det er nu ved at være fire måneder, siden den første løsning blev installeret, og vi har fået yderligere to modeller på vores område. Det bliver stillet op, og så kører det bare, forklarer Brian B. Nielsen.

- Vi havde store udfordringer med tyveri af hjul på vores luksusbiler og havde haft det i en lang periode. Det var rigtigt dyrt for os. Siden vi fik Site-Security, har vi ikke fået stjålet noget, overhovedet. Det har sparet os for rigtig mange penge i det lange løb, udtaler servicechefen fra Semler Aarhus.

Hos Aarhus-firmaet har der været 688 alarmer i en periode på fire måneder. Det har ikke været nødvendig at tilkalde vagten én eneste gang, da alarmbehandlerne via højttalere og sirene har fået folk til at forlade området, oplyser Semler.

Mere på www.sitesecurity.dk
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11