23948sdkhjf

Dansk messetid med holdninger og isenkram

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad gennem 47 år.
MOTOR-MAGASINET MENER:

HVERT ÅR HAR SINE højdepunkter, og foruden jul, pinse og påske ser mange i autobranchen frem til de stadig voksende grossistmesser. Knap nok har vi forladt Automechanika i Frankfurt, hvor vi ved, at mange danskere valfarter til, før dørene slås op til først au2messen i Fredericia og 14 dage senere FTZ-messen i Odense. Vi bringer i denne uges udgave af fagbladet et tillæg om au2messen og dens udstillere som appetitvækker, inden mange af os vil begive sig på besøg hos de 122 udstillere.

FLERE AKTØRER VIL på messen bevæge sig ind på den meget vigtige sag for den frie del af autobranchen – bildata. Dette emne fylder meget i bevidstheden hos såvel brancheorganisationer som leverandører i denne tid. Og med rette. For det er et ultra vigtigt spørgsmål om retten til de data, bilerne og deres systemer genererer, der i denne tid skal afgøres. Som vi beskriver på side 6 er vores egen danske EU-kommissær for konkurrence-disciplinen, Margrethe Vestager, dybt involveret i problematikken.

VI HAR HØRT FDM i medierne være på værkstedernes side, heldigvis – det manglede da også bare i konkurrencens hellige navn. Og vi har set brancheorganisationen Bilbranchen under Dansk Industri, der primært repræsenterer mærke-bilforhandlere og –værksteder, melde sig under fanerne hos mærkedelens internationale brancheorganisation, CECRA, der går skarpt imod bilfabrikkernes ønske om at holde de vigtige bildata tæt på kroppen. Ny lovgivning i EU er på vej. Super vigtigt med de rette input. Og dem kan mekanikere og andre i branchen høre mere om, når efterårets fagmesser blænder op med både isenkram og holdninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097