23948sdkhjf

Solid vækst i bremsecalipre

Budweg nåede et overskud på skat på 36 millioner kroner i 2015.
PRODUKTION Den danske producent af bremsecalipre, Budweg Caliper A/S i Odense, er i året vokset markant i 2015. Resultatet før skat nåede således næsten 36 millioner kroner sidste år mod 11,5 millioner kroner året før.

- Vi glæder os over, at væksten i resultatet overstiger væksten i omsætningen, målt i procent. I 2016 er væksten fortsat, således at virksomheden nu beskæftiger 143 mennesker, hvoraf cirka en tredjedel er ansat inden for det sidste halve år, siger en tilfreds adm. direktør Thomas E. Larsen.

Siden udflytningen fra havneområderne i Odense i 2012 har Budweg løbende høstet nogle erfaringer.

- Nogle løsninger som så fornuftige ud, da vil flyttede herud, har sidenhen måttet justeres, andre er videreudviklet og nye teknologiske løsninger er ligeledes kommet til. Med sund fornuft og dygtige medarbejdere har vi formået løbende at fintune forretningen og holde skruen i vandt, udtaler Thomas E. Larsen.

Har leveret varen

Nogle af de gamle arealer ved havnen er solgt fra, mens andre primært er lejet ud eller anvendes selv til sekundære formål.

- Aktiviteten i øjeblikket er høj. Den vækst, vi skitserede i 2014 frem mod 2017, ser det ud til, vi kommer i mål med allerede i år - og nok lidt mere til. Det kræver ressourcer at vækste en virksomhed med den hast. Heldigvis har vi formået at få alle ender til at nå sammen, så vi fortsat er i stand til at ”levere varen”, udtaler direktøren.

Han peger på, at de har været muligt at allokere de fornødne medarbejderressourcer, såvel på gulvet som bag skrivebordene, og at Budweg ligger i en del af landet, hvor mange af de arbejdspladser, med hvem vi har skullet konkurrere om arbejdskraften, ikke er mere.

- Det rygtes hurtigt, når der er mulighed for beskæftigelse. Andre har vi søgt og fundet, siger han og tilføjer:

- Den kapital, der har skullet til, har det været muligt at fremskaffe, og kompetencerne har kunnet findes, enten i huset eller ved underleverandører.

Fornuftigt 2016

- Desuden kommer der nye spillere på markedet, som har brug for vores varer, ligesom der kommer flere biler/calipre på vejene etc. Dette er blot nogle få af de parametre, som er del af vores udvikling, og det er hidtil lykkedes at finde løsninger på de fleste udfordringer. Vi forventer ligeledes at løse de udfordringer, vi møder fremadrettet. Det er gået stærkt på det seneste, og vi forventer ikke i 2016 at realisere et resultat på niveau med 2015, men mon ikke det bliver fornuftigt alligevel? For 2017 og 2018 forventer jeg en tydeligere afsmitning på bundlinjen, udtaler Thomas E. Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094