23948sdkhjf

Nordjyske tog trak i lokale automekanikere

Medlemmerne af Dansk Bilbrancheråd Vendsyssel var inviteret på værkstedet hos Nordjyske Jernbaner.
STORDRIFT Nordjyske Jernbaner A/S står over for en stor udvidelse i løbet af det næste år, når selskabet overtager den lokale togdrift i Nordjylland fra DSB. I den forbindelse har selskabet investeret et trecifret millionbeløb i nye tog, og foreløbig ansat to nye mekanikere samt otte lokomotivførere. Medarbejderantallet på 65 forventes øget til cirka 90 inden overtagelsen af kørslen i 2017.

Ny leder hos Nordjyske Jernbaner er Hans Gram, tidligere chef på Autobranchens Udviklingscenter, AUC, i Frederikshavn. Han havde i denne anledning inviteret områdets automekanikere under Dansk Bilbrancheråd Vendsyssel på besøg og rundvisning på tog-værkstedet i Hjørring,

- Jernbanefolkene lagde meget vægt på, at de nye tog er bestilt i Tyskland, fortæller Mads Bjerg Budolfsen fra AUC, der også kan berette om stor spørgelyst under rundvisningen på værkstedet og i togene.

Det er en verden, meget få af de deltagende automekanikere havde set før.

Også ny personbil-teknik


Autobranchens Udviklingscenter delte under arrangementet desuden ud af sin nyeste viden omkring den nye kamera- og radar-teknologi og viste, hvordan man kan kalibrere kamera og radar med udstyret Gutmann CSC tool. Underviserne fra AUC fortalte lidt om, hvad man som mekaniker skal være opmærksom på i fremtiden, og hvilke konsekvenser det kan have, hvis man ikke får systemerne rigtigt kalibreret.

AUC-folkene havde desuden taget det nye lygte-justeringsapparat fra Bosch til nye lygtetyper med, som også vakte stor interesse blandt de fremmødte.

- Og så var pølsevognen fra Dansk Bilbrancheråd Vendsyssel populær hele den velbesøgte aften, som bød på masser af spændene information fra både den ene og den anden branche, samt god snak med gamle og nye kollegaer, siger Mads Bjerg Budofsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094