23948sdkhjf

Leasingfrist forlænges

Skatteministeren afviser flere forenklinger som foreslået af Forsikring og Pension.
AFGIFTER Leasingselskaber får en lille likviditetslettelse på netto fem dage om året. Periode og betalingsfrist for forholdsvis registreringsafgift ændres nemlig fra 30 dage til én måned.

Det er det eneste forslag, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) tager til sig fra leasingbranchens ønskeliste til yderligere ændringer i lovforslaget om angående leasing.

”Finans og Leasing”s ønske om en såkaldt opsamlingsbestemmelse afvises. Skatteministeren frygter, at det ville skabe nye muligheder for omgåelse, hedder det i et svar på et forslag fra Finans og Leasing.

En sådan bestemmelse skulle gælde små fravigelser af standardaftalen, som ikke fører til en omregning af den beregnede og betalte registreringsafgift.

- Hvis parterne frit gives mulighed for efterfølgende at ændre i leasingaftalen uden et krav om fornyet godkendelse fra SKAT, vil kravet om en forudgående godkendelse blive illusorisk, skriver Karsten Lauritzen videre.

Kontrol med EU-selskaber

Han benytter lejligheden til at lovfæste praksis med, at leasingfirmaet og lejeren kan aftale, at der betales forholdsvis registreringsafgift én måned mere end den aftalte leasingperiode

Karsten Lauritzen lufter en nervøsitet ved sit eget EU-betingede forslag om, at udenlandske leasingselskaber ligestilles med danske i tilladelsesordningen, selv om de underkastes samme kontrol.

- I sagens natur er det vanskeligere for de danske skattemyndigheder at kontrollere udenlandske leasingselskaber end danske leasingselskaber, medgiver han.

Plader skal straks afleveres

Det indskærpes i lovteksten, at køretøjets nummerplader skal afleveres og køretøjet afmeldes fra Køretøjsregisteret, når afgiftsperioden udløber.

Karsten Lauritzen byder også på sprogrøgteri. Han ønsker, at ”længde” udskiftes med ”varighed” i en paragraf om afgiftsperioder:

- Der er tale om en tidsangivelse og ikke en fysisk længde.

Varigheden af en leasingaftale skal i teorien vare 14 år og 10 måneder, før SKAT slipper sin interesse. Først da er hele registreringsafgiften betalt.

De første tre måneder er den forholdsvise afgift 2 procent om måneden for en splinterny bil. De næste 33 måneder er månedsafgiften én procent. Resten af tiden erlægges en halv procent per måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109