23948sdkhjf

Ræven vogter gæs

DBFU kommenterer nyheden om, at FTZ og AutoBranchen Danmark har lanceret et nyt kvalitetsmærke, 100% Autotjek.
KOMMENTAR Da jeg bevægede mig fra et job, der alene omhandlede mærkeforhandlere, til jobbet som direktør i Dansk Bilforhandler Union (DBFU), som jo er den eneste brancheforening, der alene varetager brugtvognsforhandlernes interesser, bemærkede jeg, at den altafgørende forskel på disse to grupper af forhandlere er villigheden til at lade andre bestemme i sin butik. I brugtvognsbranchen er man ikke vant til at blive mere eller mindre tvunget op på bestemte leverandører, og da slet ikke, hvis disse leverandører også vil bestemme, hvordan man skal drive sin forretning.

Min oplevelse ude blandt DBFU’s medlemmer, er at man hæger om sin individualitet og sin egen måde at drive forretning på - det skal ikke dikteres af en importør, bank eller brancheforening for den sags skyld.

Skal selv tildele stjerner

Når mærkeforhandlernes foretrukne brancheforening udbyder et brugtvognskoncept i samarbejde med en af branchens mest markante leverandører, så er der al mulig grund til at se sig godt for.

Hvad er den dybere liggende grund til at Autobranchen Danmark for 3. gang forsøger sig med en klassificering af brugte biler?

Ifølge Jens Brendstrup og Jens Andersen er det for at give bilkøberne større tryghed. Den tryghed der omtales, er jo baseret på, at ræven vogter gæs, da det jo er forhandleren, der selv skal tildele stjerner, samtidig er det et krav, at brugtvognsforhandlerne skal indmelde sig i mærkeforhandlernes foretrukne brancheforening, og lur mig om der ikke også forventes noget omsætning til FTZ.

Bider fra sig

Kære brugtvognsforhandler! Støt du hellere DBFU, branchens hurtigst voksende brancheforening og den eneste brancheforening, der udelukkende støtter dig, ved til stadighed at bide fra sig, når branchen bliver presset af mærkeforhandlernes muligheder for at jonglerer med afgifter og mindstebeskatningspriser, urimelige påstande og udfald fra FDM, forkerte afgørelser i Ankenævn For Biler, leverandører der bliver lidt for dygtige til at skrive regninger og rigtig mange andre områder.

Et medlemskab af DBFU giver samtidig dine kunder reel tryghed via vores brugtbilgarantifond og reel forbrugeroplysning på www.dbfu.dk og ikke en tryghed baseret på egen tildeling af stjerner.

Som i bemeldte brugtvognskoncept kan kontingentet i DBFU i øvrigt hurtigt tjenes ind via indkøbsaftaler med blandt andet Santander, au2parts og Alka med mere.

Karl-Ove Pedersen

Dansk Bilforhandler Union
Læs mere om: DBFU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11