23948sdkhjf

The Longest Drive 2.0.

17.000 kilometer lang biltur i en Porsche gennem 21 lande.
UDFORDRING ”The Longest Drive” kalder et team af bilentusiaster sig – et hold af mænd, som udfordres at at køre ekstremt lange strækninger på jordkloden. Og ikke bare langt – langt på tid.

I maj 2015 forsøgte teamet med blandt andre danskerne Jan Kalmar at slå hele to verdensrekorder på én gang. Den første bestod i turen fra Nordkap i Norge - det nordligste punkt i Europa – til Cape Agulhas – det sydligste punkt på det Afrikanske kontinent. Den anden bestod i på samme tur at forbedre den eksisterende rekord i at køre fra London til Cape Town hurtigst muligt.

Men det lykkedes ikke. Et grimt uheld undervejs, en Zebra på tværs på strækket gennem Tanzania, forhindrede teamet i at nå i mål og dermed slå rekorderne. Men allerede få minutter efter uheldet formede ideen sig til at gentage forsøget i 2016. Og lige nu forbereder teamet sig på at forbedre en rekord sat i september 2015 af Rainer Zeitlow, Marius Biela og Sam Roach. Det lykkedes dem at gøre turen fra Cape Agulhas til Nordkap på blot 9 dage, 4 timer og 8 minutter i en Volkswagen Touareg. Deres præstation betyder, at den dobbelte rekord, som Kalmar & Co. gik efter sidst, ikke længere er mulig. Derfor tages London-Capetown ud af det nye forsøg, og der vil blive kørt direkte Nordkap til Cape Agulhas.

- Turen 2016 går gennem 21 lande og strækker sig over 17.000 kilometer under meget forskellige og til tider temmelig udfordrende vejr – vej og ikke mindst sikkerhedsforhold. Vi skal køre i alle døgnets 24 timer – kun afbrudt af optankninger. I Afrika går ruten gennem følgende landene: Egypten, Sudan, Ethiopien, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana og til sidst Sydafrika, fortæller Jan Kalmar.

Ændret Porsche
Erfaringerne fra det første rekordforsøg, har fået teamet til at ændre på få, men væsentlige dele af den Porsche, de kører i. Udover at have udført opretningsarbejde efter at have ramt zebraen i sidste forsøg, har man også valgt at ombygge bilen fuldstændig indvendig, hvilket gør bilen 150 kg lettere. Resultatet er bedre brændstoføkonomi og mere sikker kørsel.

Foruden ændringer på bilen, er der også ændringer på holdet, der skal få det at lykkedes denne gang.

Jan Kalmar er som hidtil teamleder, og hans to holdkammerater på turen er denne gang Shaun Neill fra Sydafrika og Vitoldas Milius fra Litauen.

Turen er planlagt at skulle starte primo maj, og vil holdet undervejs berette om turens forløb undervejs på såvel projektets Facebook side som hjemmeside - www.thelongestdrive.net
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11