23948sdkhjf

Dækcentralen har fået en ny og fin start

I skyggen af et dramatisk knivdrab på dækcenter-indehaver Peter Hollesen for et år siden har afdødes søster, søn og mor givet Dækcentralen i Slangerup en ny start.
DÆKCENTER Dækcenter-indehaver Peter Schytt Hollesen, der på dramatisk vis for et år siden blev knivdræbt af en 33-årige ansat, som siden tog sit eget liv, har sit portræt hængende i kundemodtagelsen hos Dækcentralen på Raasigvangen i Nordsjælland - i øvrigt ved siden af et aldrende foto af hans far, Carl Hollesen, firmaets stifter tilbage i 1967.

Den 18. januar 2015 døde den meget vellidte Peter Hollesen, og den 9. februar 2015 fik firmaet sin nye start med søsteren Betina Hollesen og moderen Ellen Hollesen som indehavere og et nyt team på værkstedet, blandt andre Peter Hollesens 18-årige søn, Nicolai, der til dagligt går i 2. g i Hillerød, mens som i flere år har arbejdet i sin fritid på dækværkstedet.

- Det har været et hårdt år, men også spændende. Vi har virkelig knoklet med lange arbejdsdage. Vi er gået all-in, men har det også fedt sammen, siger Betina Hollesen, der har skiftet et job som folkeskolelærer ud med en stilling som dækcenter-indehaver for at sikre det 49 år gamle familiefirma, som hun nu ejer sammen med sin 80-årige mor, Ellen Hollesen.

- Meget i det gamle firma var i Peters hoved, og meget af det var ikke skrevet ned. Det har selvfølgelig været en udfordring, siger Betina Hollesen, der har følt sig motiveret af at drive familiefirmaet videre, hvor hun er vokset op i dækcenteret.

- Der har været både op- og nedture, og ofte har følelserne været uden på tøjet på grund af den særlige forhistorie. Men det har også været meget lærerigt, og vi er i hvert fald klar til at fortsætte, supplerer firmaets værkfører, Martin Tyrrell, der kendte Peter Hollesen som ven gennem 18 år.

Martin Tyrrell, der selv er fra Slangerup, har således arbejdet i dækbranchen i flere år, ligesom han i et par år drev sit eget trailerfirma.

- Det sidste år har da været tæske-hårdt, men også skide sjovt, bemærker han.

Nyt forretningsområde hos Dækcentralen er da også, at man forhandler Brenderup-trailere og reparerer trailere.

- Det er et godt supplement til de døde perioder på dækværkstedet. Desuden har vi en god placering i forhold til de nærmeste trailercentre i Græsted og Greve, forklarer Martin Tyrell.

Egne beslutninger

Nyt er det også, at Dækcentralen i stigende grad laver mekanisk arbejde så som bremser og udstødninger.

Dækcentralen, som udelukkende koncentrerer sig om person- og varebilsdæk, er medlem af DSL, men ellers fri af kæder.

- Vi vil gerne træffe vores egne beslutninger, siger Betina Hollesen, der primært sælger Michelin-dæk, men kan skaffe alle mærker efter kundens ønsker.

Teamet på Dækcentralen tæller i dag fire medarbejdere samt to arbejdsdrenge, og indtil videre er der nok at lave.

- Men vi føler os fortsat frem, bemærker hun.

Dækcentralen blev etableret tilbage i 1967 og kan således næste år fejre 50 års jubilæum.

Stifter var Carl Hollesen, som døde i 2005, hvorpå sønnen Peter Hollesen overtog firmaet. I 2013 flyttede han Dækcentralen fra Solhøjvej til helt nye faciliteter på Raasigvangen i Slangerups nye industriområde. Der er således god plads - blandt andet til opbevaring af dæk for hele 1500 kunder - ligesom ”det nye” Dækcentralen nyder godt af næsten nyt udstyr og maskiner fra 2013, blandt andet en sporingsmaskine, som trækker kunder til fra hele Sjælland.








Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078