23948sdkhjf

Elbil-optimisme trods lav oliepris

Om 10 år vil elbilen være det naturlige valg på grund af billigere og bedre batterier, masseproduktion og ny teknologi, mener iagttagere.
TRENDS Selv om benzinprisen sætter bundrekorder i disse dage, og elbilerne nu skal betale registreringsafgift, så er der stadig optimisme i elbilbranchen. I hvert fald når det gælder den lidt længere tidshorisont, skriver finans.dk.

- Lige nu er de lave benzinpriser og de nye afgifter på elbilerne en udfordring for elbil- og ladebranchen. Men prisen for en liter benzin skal ned omkring 6 kroner, før driftsudgifterne for de traditionelle biler kan konkurrere med elbilerne, lyder det fra Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Hun fremhæver især fremkomsten af billigere batterier med længere rækkevidde, og udsigten til at elbiler inden for få år kan oplade 150 kW eller tre gange hurtigere, end hvad der i dag betragtes som hurtigopladning. Clever forventer, at de første 150 kw-ladestandere vil være klar til at blive sat op i 2017. Desuden er vedligeholdelsesudgifterne til elbiler 20-30 procent lavere end for traditionelle biler, fordi de er opbygget mindre kompliceret.

- Batterierne til elbiler bliver mindre og bedre samtidig med, at priserne falder overraskende hurtigt, så bilernes rækkevidde bliver væsentligt længere, end vi hidtil har set, uden at bilpriserne stiger.

- Det er også derfor, der kommer mange nye elbiler på markedet nu, så selv om der er sten i skoen for elbiler i Danmark, er der i den grad grund til optimisme for elbilmarkedet, siger Lærke Flader.

Carnegie Worldwide vurderer i en rapport, at elbilerne inden for mindre end 10 år vil blive bilkøbernes naturlige valg. Og blandt andre Volvo spår, at hver 10. bil vil være elektrisk om blot fem år.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156