23948sdkhjf

Tyske forhandlere afskrækker tyve

Bevægelsesanalyse kombineret med kameraudstyr fanger tyveknægte i Tyskland. Og afskrækker dem om nødvendigt.
FANGET Hos en af Tysklands største BMW-forhandlerkæder, Euler Group, glæder man sig over endelig at have reduceret antallet af hærværksepisoder og indbrud. I 2015 fik to af kædens bilforhandlere nemlig installeret nye overvågningskameraer fra Mobotix for at forhindre uønsket indtrængning. Samtidig betyder Mobotixs bevægelsesanalyse-software, at forhandlerne nu også oplever markant færre falske alarmer. Bilforhandlere er ofte populære mål for indbrudstyve, og både indbrud og hærværk var et stort problem hos tyske Euler Group, der er blandt de ti største BMW-forhandlere i Tyskland. For at komme udfordringen med ubudne gæster til livs, fik to af Euler Groups forhandlere - i henholdsvis sydtyske Kaiserslautern og Landhstuhl - i 2015 installeret et komplet videosikkerhedssystem fra Mobotix.

Færre falske alarmer
Det var installationspartneren Schirra IT, der stod bag installationen, og som i samråd med Euler Group fandt frem til den ideelle kamerasammensætning for BMW-forhandlerne. Ved at installere en række termiske kameraer, der måler varmestråling fra personer og objekter, kan forhandlerne i dag overvåge forretningsområdet selv i komplet mørke. Hos forhandlerne drager man også fordele af de termiske kameraer i dagtimerne, fordi de termiske sensorer fanger bevægelse i skyggeområder, halvmørke eller bag buske, hvor almindelige kameraer ikke rækker.

Kameraerne er samtidig udstyret med bevægelsesanalyse-softwaren MxActivitySensor fra Mobotix, der sikrer, at ”uskyldige” bevægelser som fx hvirvlende blade eller kraftig regn ikke udløser alarmen. Det har resulteret i væsentligt færre falske alarmer, hvilket er en særlig stor fordel, når kameraerne er koblet op på et eksternt sikkerhedsfirma, som nu kun modtager alarmer, når nogen bevæger sig rundt på området. Udover de termiske kameraer er der også installeret en række dag/nat-kameraer, så sikkerhedspersonalet har adgang til billeder i høj kvalitet døgnet rundt. En ekstrem høj opløsning og lysfølsomme HD-linser i kameraerne gør det muligt at fange 30 gange så mange detaljer, som med analoge kameraer. Udstyret med knivskarpe billeder kan sikkerhedspersonalet nu nemt spotte og identificere ubudne gæster – og om nødvendigt alarmere politiet.

Afskrækker ubudne gæster
Som en ekstra foranstaltning er videoløsningen programmeret til at afspille en automatisk ’hilsen’, hvis nogen bevæger sig ind på området uden for åbningstiden. Den ubudne gæst får besked om, at han eller hun er trængt ind på privat område, og at sikkerhedsfirmaet er informeret. Denne løsning har vist sig at være yderst effektiv, og uvedkommende forlader hurtigt området igen.

Prisbilligere løsning
Installationspartneren anbefalede blandt andet Mobotix til BMW-forhandleren, fordi kameraerne er yderst omkostningseffektive. Det skyldes hovedsagligt Mobotixs såkaldte decentraliserede koncept, som overflødiggør en stor mængde hardware og software. Hvert kamera er udstyret med en indbygget computer, og optagelserne kan gemmes på et SD-kort eller overføres til en NAS-server. Kameraet håndterer selv data- og billedbehandling, og det betyder, at kontrolcentret ikke er ansvarligt for analyse, men udelukkende for overvågning og styring af kameraerne. Hos Euler Group er man da også begejstrede for den nye overvågningsløsning:

- Takket være de termiske sensorer oplever vi nu sjældent falske alarmer, og samtidig gør de højopløselige kameraer det muligt for vores sikkerhedsfirma at give politiet præcise informationer om ubudne gæster. Det decentraliserede koncept gør, at vi behøver markant færre kameraer og sparer os samtidig for dyr videosoftware. Vi sparede faktisk en del omkostninger, forklarer sikkerhedschef for Euler Group i Frankfurt, Yvonne Hilgendorff i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094