23948sdkhjf

Volkswagen har ansat tidligere BMW-chef

Hinrich Woebcken skal stå i spidsen for Volkswagen i Nordamerika i kølvandet på svindelaffæren.
KRISESTYRING Volkswagen har ansat den tidligere mangeårige BMW-chef Hinrich Woebcken til at stå i spidsen for den nordamerikanske forretning samt afdelingerne i Mexico og Canada. Det bekræfter Volkswagen ifølge Reuters.

Michael Horn vil forblive præsident og administrerende direktør for Volkswagen-koncernen i Amerika, oplyser Volkswagen i en erklæring.

Tidligere tirsdag fortalte unavngivne kilder til tyske Manager Magazin, at den 55-årige Woebcken sandsynligvis overtager stillingen i april og bliver medlem af Volkswagens bestyrelse. Dette er ikke officielt bekræftet.

Samme kilder beretter, at Volkswagen har hentet netop Hinrich Woebcken, fordi bilproducenten står over for en voksende kritik af sin håndtering af dieselskandalen i USA.

I september sidste år hentede Volkswagen veteranen Winfried Vahland, tidligere chef for det tjekkiske bilmærke Skoda, ind som ny leder af afdelingen i Nordamerika. Men Vahland sagde op tre uger efter.

Anonyme kilder har ifølge Reuters tidligere fortalt, at hans opsigelse skyldtes, at hans nye stilling ikke tillod ham at være medlem af koncernens direktion.

Sagen om snydesoftware i dieselbiler fra Volkswagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen. 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes reelle udledning af de såkaldte NOx-gasser.

Sagen begyndte at rulle 18. september sidste år, da den britiske avis The Guardian rapporterede, at den amerikanske myndighed med ansvar for miljøbeskyttelse havde anklaget Volkswagen for at have installeret softwaren.



Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Læs mere om: VW
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125