23948sdkhjf

Bedre brugte bildele

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad.
MOTOR-MAGASINET MENER: Alle har vi prøvet at have en irriterende sten i skoen. Vi går videre, og føler os ikke godt tilpas. Men ubehaget er ikke stort nok til, at vi bukker os ned og får stenen ud. Nogenlunde således har situationen været i årevis omkring brugte bildele, som værksteder og autolakerere har været irriteret på, når der skulle monteres og især slibes og males.

Men nu har flere toneangivende organisationer sat sig sammen for at få nye guidelines på brugte bildele, så både genbrugere og fødekæden via værksteder og malere til det betalende forsikringsselskab og bilisten får en proces omkring udbedring af autoskader, som alle forhåbentlig kan være tilfredse med.

Vi har mange gange her i fagbladets spalter skrevet om, hvor irriterende, tidskrævende og dyrt det er, når bildele ikke er kategoriseret godt nok – og når forskellige øjne skal bedømme buler, overfladerust og stenslag. Måske derfor er genbrugsraten af brugte originaldele langt fra så høj i Danmark som i vores nabolande. Det kan der måske rådes bod på nu.

Dejligt at se, at branchen kan mødes og nå frem til resultater, idet deltagelsen i arbejdet omkring en ny slags klassificering af brugte dele har omfattet taksatorer fra forsikringsselskaber, AutoBranchen Danmark, Bilbranchen DI, Bilgenbrug Danmark, Dansk Autogenbrug, Dansk Bilbrancheråd og SKAD, som du kan læse om i denne uges fagblad.

Vi bringer desuden den sidste omgang nytårsudtalelser i år fra branchens organisationer, myndigheder og samarbejdspartnere. Også her er temaet ofte samarbejde på tværs, til gavn for branchen som helhed. Og så får vi indsigt i årets kommende udfordringer og arbejdsopgaver, der forhåbentlig ikke kommer til at tælle for mange irriterende sten i skoen.

God læselyst!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126