23948sdkhjf

Håb for brancheproblemer efter ministermøde

AutoBranchen Danmark er fortrøstningsfuld omkring skatteministerens vilje til at tage sig af Skat-problemer, reparationsgrænsen og omlægning af bilafgifterne.
PÅVIRKNING Skatteminister Karsten Lauritsen (V) stillede op i stærkeste opstilling, da han inviterede AutoBranchen Danmarks adm. direktør Jens Brendstrup og bestyrelsesformand Hans-Jørgen Jørgensen til møde den 21. september. Foruden ministeren var departementschefen, den særlige rådgiver og sekretariatschefen med til mødet. På dagsordenen var retssikkerhed, omlægning af registreringsafgiften og fastholdelse af forhøjelsen af reparationsgrænsen.

AutoBranchen Danmark redegjorde for en frustreret branches oplevelser med Skat og forelagde ministeren mulige løsningsforslag, så kontrollerne bliver mere rimelige og mindre smertefulde for både bilforhandlere og Skat.

Minister meget interesseret

- Vi benyttede lejligheden til at fortælle ministeren om de retssikkerhedsmæssige problemer ved prøvesagerne fra Skats kontrolprojekt ”Flytning af avance”. Vi understregede, at vi ikke er tilfredse med, at Skat har indstillet sager med små beløb, så det er tvivlsomt, om forhandleren vil bruge ressourcer på at køre sagen. Derfor fremlagde vi vores forslag til alternative prøvesager, siger Jens Brendstrup og fortsætter:

- Ministeren var meget interesseret i hele retssikkerhedsområdet, og han opfordrede os til at kontakte ham personligt, hvis vi havde problemer på området. Han spurgte også ind til hele forløbet med prøvesagerne og vores samarbejde med Skat.

Fik indsigt i brancheforhold

Ministeren fik således af AutoBranchen Danmark indsigt under mødet i, hvor meget branchen ønsker at få løst knuden, så bilforhandlerne ikke bliver mistænkeliggjort og skal frygte, at enhver handel bliver rullet op af advokater.

AutoBranchen Danmarks delegation understregede over for ministeren, at det drejer sig om at skabe større gennemsigtighed i systemet til gavn for branchen og forbrugerne.

- Usikkerhed og uklarhed medfører flere omkostninger for alle parter, jo længere regeringen venter med at omlægge bilafgifterne. Set fra vores stol er der ingen tvivl om, at en omlægning af bilafgifterne er en af de mest presserende opgaver for den nye skatteminister, siger Jens Brendstrup.

AutoBranchen Danmark foreslog ministeren, hvad brancheforeningen kalder en simpel løsning, der giver bedre retssikkerhed; at holde forhandlerens avance ude af afgiftsberegningen.

- Ministeren var enig i, at bilafgifterne skal omlægges og var derfor lydhør over for vores forslag. Vi har aftalt, at vi eftersender vores beregninger på området, siger Jens Brendstrup.

Reparationsgrænsen på bordet
En nærmere afklaring af reparationsgrænsen kan være på vej i forbindelse med de snarlige finanslovsforhandlinger, mener AutoBranchen Danmark, der er fortrøstningsfuld efter mødet med skatteminister. Brancheforeningen tydeliggjorde de positive effekter efter forhøjelsen af reparationsgrænsen med skabelsen af 500 arbejdspladser og flere end 100 lærepladser. Ministeren understregede overfor AutoBranchen Danmark, at den er en mindretalsregering og derfor er afhængig af brancheforeningens dialog med de andre partier, hvis reparationsgrænsen skal nå med til finanslovsforhandlingerne. Den opfordring er AutoBranchen Danmark indstillet på at indfri.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125