23948sdkhjf

Bonus til værksteder

Dansk Bilbrancheråd: Mesterlære og lærlingebonus er det perfekte match.
UDDANNELSE Flere danske unge bør benytte muligheden for at komme i mesterlære i en virksomhed, lyder det fra en bred front i medierne og på Christiansborg. For eksempel vil børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) gøre en indsats for at udbrede kendskabet til mesterlæren hos både unge og virksomheder.

- Med mesterlæren kan man komme i gang, så længe en virksomhed tror på dig, udtalte ministeren til Jyllands-Posten.

Problemet er bare, ifølge både erhvervsuddannelser og erhvervslivet, at mange unge og mange virksomheder ikke ved, at mesterlæren er blevet genoplivet. Dernæst, at virksomhederne tager et stort ansvar på sig ved at uddanne en lærling i mesterlære, og det kan afskrække nogle, mener blandt andre Dansk Industri.

Bør belønnes


- Vi mener, at mesterlæren med fordel bør kobles med lærlingebonus eller -tilskud. De ressourcer en mester skal bruge for at håndtere en mesterlærling, der er ”skoletræt”, er uforholdsmæssig stor, og derfor bør der indføres en ordning, så de virksomheder, der hjælper disse unge ind på arbejdsmarkedet, belønnes for den ekstra indsats, mener landsformand Henrik Pedersen fra Dansk Bilbrancheråd, som er brancheforening for mere end 1800 virksomheder i bilbranchen, hovedsageligt autoværksteder,

- For vores medlemmer er lønudgiften til en lærling i forvejen ret betydelig, især når man indregner oplæring og skoleophold. Bonusordningen er derfor et redskab til at gøre det økonomiske chancespil ved at ansætte lærlinge mindre. Uden denne vil det primært være det sociale ansvar, der får virksomhederne til at indgå kontrakter om mesterlære, tilføjer Henrik Pedersen.

Sidste år blev der indgået cirka 2000 praktikaftaler som mesterlære, det svarer til mindre end tre procent af det samlede antal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11