23948sdkhjf

Forbrugerne accepterer vinterdæk trods grønne vintre

Dækimportørforeningen glæder sig over endnu et aktivt år.
DÆKIMPORT - Vinteren 2013/2014 var kort, efterspørgslen på sommerdæk startede tidligt og varede længe uden den sædvanlige koncentration i afsætningen. I det store og hele blev det et fint forår med et fornuftigt salg. Til gengæld sluttede vinteren 2013, generelt for branchen, med relativt store lagre af vinterdæk, og det skulle komme til at påvirke forhandlernes købelyst af vinterdæk op til sæsonen 2014/2015, sagde Dækimportørforeningens formand Kenneth Saust, da foreningen forleden holdt generalforsamling.

- Markedet blev præget af forsigtighed, og der blev disponeret klogt og konservativt. 2014 sluttede, uden at vi have oplevet egentligt vintervejr med den deraf følgende hektiske travlhed. Forbrugernes accept af vinterdæk, som en naturlig del af bilens vinterudstyr, lever dog stadig trods varme temperaturer, fastslog dækimportør-formanden.

Dækimportørforeningens årlige registrering af dækmonteringen på danskernes biler viser derfor ingen større ændring. Op imod 80 procent af billisterne kører stadig med de rigtige dæk efter årstiden om vinteren.

Branchen, herunder Dækimportørforeningen, arbejder fortsat med at komme til orde over for diverse politiske nøglepersoner og organisationer, og fra politisk hold er der fortsat stor interesse for sagen om danske krav til vinterdæk.

Branchen har også med tilfredshed noteret sig FDM’s engagement i sagen, hvilket blandt andet har resulteret i en endog meget grundig test af sommer- og vinterdæks egenskaber på almindelig vej. Konklusionen har, ikke overraskende, været, at FDM fortsat anbefaler brugen af henholdsvis sommer- og vinterdæk i respektive sæsoner, anførte Kenneth Saust.

Tilløbsstykke i Taastrup

Om ordningen med EU-labels, som blev indført i efteråret 2012, bemærkede formanden, at et tæt samarbejde mellem dækbranchen og Trafikstyrelsen i foråret 2014 førte til hjemmesiden www.dæklabel.dk , hvor forbrugerne kan finde alle relevante informationer om hovedparten af de dæk, der tilbydes i Danmark.

- Hos Dækimportørerne hilser vi den velfungerende hjemmeside velkommen og glæder os samtidig over, at samarbejdet mellem Trafikstyrelsen og branchen har resulteret i et så glimrende resultat, sagde formanden og tilføjede:

- Samarbejdet dækbranchens organisationer imellem fungerer smidigt og effektivt, og dette fører fortsat til mange fælles tiltag.

Årets dæk-temadag på Teknologisk Institut blev som vanligt et tilløbsstykke med mere end 130 deltager fra ind- og udland. Temadagen er blevet et brancheforum, hvor både branchens egne folk og andre med interesse for dæk mødes for at høre om de seneste tendenser. Også i 2014 var dagen præget af mange gode indslag, som gav anledning til efterfølgende drøftelser.

Temadagen 2015 er allerede planlagt til den 23. september.

Succes med razziaer

Også årets række af Dækrazziaer, i tæt samarbejde med politi og andre dækinteresserede organisationer, blev en stor succes med masser af positiv omtale i pressen, oplyste Kenneth Saust videre.

- 2014 blev endnu et aktivt år for Dækimportørforeningen og dækbranchen som helhed, og mange nye udfordringer venter i 2015, bemærkede han.

Bestyrelse i Dækimportørforeningen er uændret efter forårets generalforsamling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109