23948sdkhjf

Politikere får ros for at bevare FM-båndet

AutoBranchen Danmark tilfreds med, at lukning af FM-båndet er blevet udskudt.
FM-BÅND - Når politikerne en sjælden gang i mellem lytter til indvendinger og advarsler fra brancheorganisationer, er det på sin plads med anerkendelse. Derfor skal der lyde en stor ros til partierne bag medieforliget for at have udskudt lukningen af FM-båndet, så det ikke bliver allerede i 2019, siger Jens Brendstrup, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Dem som pendler i bil kender det. Trafikradioen melder om en ambulance på vej i høj fart, en murerspand der er tabt i højre spor, et uheld ved afkørsel 26 eller bare almindelig tæt trafik. Nogle gange ubrugelig viden om en anden indfaldsvej, men lige så ofte nyttig information om trafikforholdene foran, som man kan bruge til at finde en anden rute eller tage de nødvendige hensyn.

Længe har det set ud til, at FM-båndet ville blive slukket i 2019, hvis 50 procent af radiolytningen skete via DAB. Og det var ikke usandsynligt. Men nu har medieordførerne altså skudt den beslutning til hjørne i et tillæg til mediaaftalen.

- Der er stor forskel på, om en andel af den samlede radiolytning sker via DAB og radiolytningen i bilerne. Med vores afgiftssystem koster en DAB-radio til bilen tre gange så meget som i vores nabolande, og derfor er de fleste nye bilradioer stadig analoge i Danmark. Og en bil, der købes i dag, skrottes gennemsnitligt først om 16,7 år - i 2032. Så hvis FM-båndet lukkes for tidligt, forsvinder trafikradioen for en meget stor del af danskerne. Det ville have trafiksikkerhedsmæssige konsekvenser, siger Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125