23948sdkhjf

Stenhugger skal hamre praktikpladser til Vestsjælland

Erhvervsskolen Selandia styrker det opsøgende arbejde i forbindelse med at finde lærlingepladser og vil forbedre vilkårene for både virksomhed og studerende.
Der kommer forstærkninger til de unge mennesker i Vestsjælland, der satser på at finde en læreplads indenfor autobranchen. Selandia har nemlig oprettet en ny stilling som dedikeret praktikkonsulent, der skal sikre et godt samarbejde mellem skolen, virksomhederne og de studerende. 48-årige Keld Jensenius har været i jobbet i seks uger og har allerede fået et positivt indtryk af praktiksystemets involverede parter.

- Jeg synes, det er en spændende kombination at være blæksprutte mellem skole, faglærerne, eleverne og virksomhederne, siger Keld Jensenius.

Selv har han ikke en fortid i autobranchen. Han er derimod udlært kok i sine unge dage, har været lærer på en højskole, arbejdet på opholdssteder for unge mennesker og senest har han været faglærer for stenhuggere.

Mange besøg

Førhen var det faglærerne, der også skulle stå for det opsøgende arbejde. Men som Keld Jensenius forklarer, så har de jo travlt med masser af andet arbejde. Og arbejdet som praktikkonsulent er tidskrævende. Hans arbejdsområde bliver trekanten mellem Kalundborg, Ringsted og Skælskør, og den nye mand har allerede lange lister med virksomheder, der skal besøges.

- Autobranchen er spændende, fordi den består af en masse små virksomheder med få ansatte og stor passion. De brænder virkelig for det, de laver og har omsorg for kunderne. Men der findes også de større virksomheder. Så det bliver en udfordring at nå ud til alle og sørge for, at virksomhederne føler sig forstået, forklarer han.

Alternativ vinkel

Den største gruppe elever under hans vinger er personvognsmekanikere. Men han har også ansvar for smede og industriteknikere samt tekniske designere. Målet er at skaffe 72 lærepladser årligt til skolens mekanikere.

- Jeg tror ikke, at min manglende erfaring med autobranchen får nogen negativ betydning. Tværtimod giver det mig en skæv indgangsvinkel til branchen, og i min fortid har jeg stor erfaring i at arbejde med unge mennesker. Jeg er nysgerrig på autobranchen, og jeg håber, at jeg kan tilføre nogle kreative idéer, siger han.

Han vil tilføre de unge mennesker selvtillid og gå-på-mod. Og fra sin højskoletid har han erfaring med at lære de unge mennesker, hvordan man får dem til at indgå i et fællesskab, som der i høj grad er brug for, når de skal ud og arbejde som lærlinge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094