23948sdkhjf

Nytænkende ledere søges

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad.
PUTIN, OG EN ISNENDE politisk koldfront i Europa, sætter for tiden danske grise på standby. Væksten herhjemme er ikke langt over nulpunktet, og det får et amerikansk analysefirma til at stille skarpt på vores ellers herlige, fleksible danske arbejdsmarked med flad organisation, veluddannet befolkning og et velfungerende retssystem: Vi skal blandt andet arbejde 24 procent mere og reducere den offentlige sektor med ni procent.

ELLER OGSÅ SKAL VI i højere grad tænke nyt. Og det er autobranchen bannerfører for i mange sammenhænge. I denne uge har vi her i fagbladet fokus på uddannelse og autogenbrug, og her har en aktør fået øje på, at amerikanerne har et godt våben i oprustningen på den handelsmæssige front: eBay. Ved at ansætte en datamatiker til automatisk at kode systemer, der hvert døgn lægger brugte dele på nettet, har autogenbrugeren øget sit salg internationalt. Og mere er i vente. Så kom ikke og sig, at autobranchen ikke følger med tiden og udnytter de nyt muligheder, der byder sig. Samtidig kan vi berette, at autogenbrugernes største brancheorganisation har fået ny top. Vi håber, at hans tanker om sammenlægning – for øget styrke – i også genbrugernes gren af autobranchen kan vinde gehør.

SAMME EBAY I DANMARK, der som bekendt købte og driver Bilbasen, Bilinfo og dba.dk, var i den forgangne uge medarrangør af et velbesøgt møde om at gøre karriere i autobranchen. Der er hårdt brug for nye ledere – og ikke mindst lyse, nytænkende hoveder – i første geled i alle dele af branchen. Store omvæltninger foregår lige for øjnene af os i denne tid med opkøb, konsolidering og nye tendenser i forbrugernes ønsker og adfærd. Det kræver ledere, der kan og vil gå forrest. Og som kan se nye veje. Måske med tendenser fra USA i bagagen. Vi kan se, at det er herfra, vinden blæser med trends. Om vi så kan lide det eller ej – eksempelvis at tilbyde kunderne kontakt 24/7 og hele døgnet. Det er i kraft af veluddannede ledere i også autobranchen, at vi kan øge væksten herhjemme. Godt hjulpet af politiske tiltag, der ikke konstant forsøger at vride armen rundt på branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094