23948sdkhjf

Lakkæde skiller sig af med bestyrelsesformand

Bestyrelsen i Lakkæden, Lakexperten, har sagt farvel og tak til den siddende formand, som ellers var blevet genvalgt i april. "Ingen dramatik," bedyrer såvel den afgående formand som kædechefen.
Efter otte år som bestyrelsesformand for lakkæden, Lakexperten, har bestyrelsen besluttet, "at danne en ny bestyrelse, der med friske øjne kan bringe kæden videre til næste niveau", som det hedder i en kortfattet pressemeddelelse fra kæden.

Det betyder et farvel og tak til Per Larsen, som ellers har beklædt posten i otte år og blev genvalgt på posten ved den seneste generalforsamling i april.

- Der er ingen dramatik. Vi har måske ikke været enige om alt, og timingen er måske lidt usædvanlig, men jeg vil gerne understrege, at vi skilles i god ro og orden, siger den afgående bestyrelsesformand Per Larsen.

Kædechef Bo Kold Søndergaard ser heller intet usædvanligt i at skille sig af med formanden midt i perioden:

- Per har gjort en stor indsats og bidraget til at få Lakexperten positioneret som Danmarks største frivillige kæde af selvstændige autolakeringsværksteder med over 300 medarbejdere. Men bestyrelsen har et ønske om at få nogle friske øjne til at se på virksomheden og dens fremtid. Derfor vil vi i ro og mag lede efter et par egnede kandidater, siger han.

Jagt på to nye medlemmer

Bo Kold Søndergaard oplyser, at det er intentionen at finde to nye eksterne bestyrelsesmedlemmer, der med forskellige kompetencer kan bidrage til en konstruktiv udvikling, der gør kæden parat til at udnytte de nye muligheder, der vil opstå i markedet.

- Vi har ingen hastværk med at finde de rette personer. Men skulle det ske, at de bliver fundet inden den næste ordinære generalforsamling i foråret, må vi indkalde til en ekstraordinær generalforsamling.

Bo Kold Søndergaard erkender, at det udefra kan se dramatisk ud at skille sig af med sin bestyrelsesformand før tid og uden der er fundet en erstatning.

- Det er mit indtryk, at bestyrelsen har vægtet, hvad der er bedst for virksomheden, og ikke hvad der ser bedst ud. Bestyrelsen har efter min overbevisning vist rettidig omhu med sin beslutning, siger han. Det er kædens advokat, der indtræder som konstitueret bestyrelsesformand indtil en ny er fundet.

Per Larsen oplyser, at han fremover vil lægge flere kræfter i sin egen virksomhed, rådgivningsfirmaet Concept Sourcing, der primært opererer inden for byggebranchen.

- Jeg har dog sæde i et par andre bestyrelser, men vil gerne slå fast, at jeg absolut ikke er færdig med autobranchen, som jeg finder både spændende og udfordrende – og med gode udviklingspotentialer, siger han.

Lakexperten A/S startede den 1. oktober 2003 som et kædesamarbejde mellem en række selvstændige autolakeringsværksteder. Motivationen for etableringen var et fælles mål om samarbejde indenfor en række områder, som fælles indkøb, uddannelse, markedsføring og garantiordninger. Kæden har 42 virksomheder tilknyttet, som beskæftiger omkring 300 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078