23948sdkhjf

Ungt blod på formandsposten

34-årige Søren Lundfold er ny formand for DAG, og han håber, at han kan være med til at samle de danske autogenbrugere.
Han er blevet født ind i hvervet som autogenbruger, og nu sidder han på formandsposten i foreningen Dansk Autogenbrug. Søren Lundfold, direktør og medejer af Tørring Autolager, blev 1. november enstemmigt valgt til posten, da DAG afholdt sin ordinære generalforsamling på Sorø Storkro. Her afløser han Bjarne Nielsen, Aadum, der efter fire år ikke ønskede at genopstille. I stedet har flere af Søren Lundfolds kolleger så arbejdet på, at han skulle være ny formand. Endnu har han ikke gjort sig de helt store tanker om, hvad formandskabet skal bringe for ham selv og DAG.

- Det er stadig forholdsvis nyt, og derfor tager jeg tingene, som de kommer. Der kommer jo helt sikkert til at være nogle ting, jeg skal tage stilling til og have en holdning til. Vi afholdt det første bestyrelsesmøde i sidste uge, og her fik jeg da en ide om, hvad formandskabet indebærer, siger Søren Lundfold.

Det kommer blandt andet til at betyde, at han skal lægge vejen forbi kolleger i udlandet. Ture til Sverige og Irland er allerede arrangeret, ligesom han herhjemme skal tale med interesseorganisationer som Håndværksrådet. Og det er vigtigt at samle inspiration mange steder fra, da autogenbruget i Danmark er et fag, hvor man har hver sin måde at gøre tingene på.

- Vi er meget forskellige, og gør også tingene på hver sin måde. Det gør, at det er svært at sige, hvordan andre skal gøre tingene. For mig handler det derfor om at have følehornene ude, siger Søren Lundfold.

Hele livet i branchen

Den unge formand været en del af autogenbrugsbranchen siden barndommen. Hele hans opvækst har faderen, Niels Erik Lundfold, været ved roret hos Tørring Autolager, der holder til 20 kilometer nord for Vejle. Og som Søren Lundfold udtrykker det, så har der nok altid været en forventning om, at han en dag ville drive virksomheden videre. Som 24-årige fik han sin daglige gang i genbrugsvirksomheden efter at have taget en handelseksamen og færdiggjort en uddannelse som pladesmed. De sidste fire år har han stået for den daglige ledelse af Tørring Autolager.

- Det er en spændende branche, og jeg synes, processen, fra vi får bilen ind, til vi sælger den i dele, er fascinerende. Vi skal dog som branche sælge flere dele til forsikringsskader for at få virksomhederne til at overleve. Og vi har jo mange gode, brugte dele på lager, siger han.

I Tørring er de i dag knap 20 ansatte, og virksomheden råder over 35.000 kvadratmeter grund og 4000 kvadratmeter bygningsareal. Her modtager de årligt omkring tusind trafikskadede biler, som er kilde til de mange brugte reservedele, virksomheden råder over. Derudover er der i 2009 blevet tilknyttet et mekanisk og et pladeværksted.

Søren Lundfold var selv med til at dreje Tørring Autolager i en ny retning, da han kom ind i virksomheden. I mange år havde de gjort sig i genopbygningsbiler, men det gik pludselig fra at være en stor indtægtskilde til næsten at nå et rundt nul. Derfor skulle virksomheden finde nye veje, og det står flere autogenbrugere over for, hvad end det gælder forretningsmodel eller ejerforhold.

- Vi skal have sat branchen i fokus. Det er ikke bare et fag, hvor man kommer ind fra gaden og kan tingene med det samme. Der findes flere steder, hvor det er svært at sælge virksomheden, og de mangler folk til at overtage forretningen, forklarer Søren Lundfold.

Stå stærkere

Søren Lundfold tror, at formandskabet giver så meget tilbage, som man lægger i arbejdet. Han håber på, at han med titlen kan tage sin del af ansvaret for, at autogenbruget i Danmark kan udvikle sig positivt i de kommende år.

- Politisk virker det til, at foreningerne indenfor autogenbruget har været gode til at stå sammen. Men jeg synes nu stadig, at det er fjollet, at vi er flere foreningen indenfor branchen. Danmark er ikke større end, at vi burde kunne stå sammen, fortæller Søren Lundfold, der blandt andet peger på fordele som billigere kontingent ved at stå sammen.

- Vi har et godt sammenhold i dag, men jeg håber på, at jeg i min tid som formand kan være medvirkende til, at Danmarks autoophuggere står stærkere samlet, siger Søren Lundfold.

Den nyvalgte formand har endnu ikke gjort sig tanker om, hvor længe han kunne tænke sig at være med til at bestemme retningen i Dansk Autogenbrug, hvor hans forgænger Bjarne Nielsen sad på posten i fire år. Indtil videre har den tidligere formand leveret et par gode råd, og nu venter minimum to år i sædet for manden fra Tørring Autolager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079