23948sdkhjf

Kortere vej til ny lærling

Teknisk Skole Silkeborg har fået udviklet en app til smartphones og iPad med navnet "praktiksilkeborg".
Den nye app er et effektivt værktøj til arbejdsgiverne i forhold til at finde den helt rigtige lærling, der kan starte i morgen, oplyser skolen.

- Ideen udspringer af behovet for at skaffe flere praktikpladser til vores mange dygtige elever fra skolens praktikcentre. Vi fornemmer, at der er et behov for noget nyt og anderledes som passer ind i den digitale tidsalder, forklarer Niels Nygaard, konstitueret praktikcenterchef.

App’en Praktiksilkeborg er udviklet med henblik på at skabe en ny og anderledes – og ikke mindst kortere vej for arbejdsgiveren til en ny lærling. Telefonen er et værktøj, som i forvejen ofte er lige ved hånden og som kan tjekkes både i frokostpausen, på værkstedet og i sofaen derhjemme.

- App’en er meget simpel i sit design og udtryk, og ved et hurtigt tryg på skærmen er det muligt at få direkte kontakt til eleverne ved at sende en sms, mail eller ringe dem op. Hensigten med app’en Praktiksilkeborg er, at den skal være meget overskuelig og ikke teksttung, men billedsiden er der skruet op for, tilføjer han.

Eleverne har fået til opgave at svare på tre spørgsmål og skrive en taglinje, der beskriver dem bedst muligt. De tre spørgsmål er: "Lidt om mig", "Mine faglige ambitioner" og "Jeg er særligt stolt af", og de skal sammen med taglinjen, profilbillede og portfolio-billeder give et kort indblik i, hvem eleven er i forhold til sit håndværk. Meningen er så, at man kan mødes til en mere uddybende samtale eller tage den over telefonen.

Geografien er tænkt ind i app’en ved, at eleverne angiver deres nærområde og der, hvor de primært søger læreplads. Det betyder, at hvis arbejdsgiveren sidder på Fyn og mangler en elev, der hurtigt kan træde til, så kan man let se, hvem der lige præcis har valgt Fyn som det foretrukne område.

- Intentionen er selvsagt at få flere af vores dygtige lærlinge ud i virksomhederne, og det er håbet, at Praktiksilkeborg kan blive en del af værktøjskassen hos enhver mester, siger Niels Nygaard.

Praktiksilkeborg-app’en kan hentes gratis i både App Store og i Google Play og kan benyttes på smartphones og iPad: http://app.lk/BIC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078