23948sdkhjf

Autobranchen Danmark støtter grøn tænketank

Rapport om bilafgifterne peger på, at der er behov for en omlægning, hvis danskerne skal vælge grønne biler frem for fossile.
- Concitos rapport understreger helt rigtigt behovet for en snarlig omlægning af bilafgifterne. Hvis vi vil have en grønnere personbilisme i Danmark, og det vil vi, må vi ændre registreringsafgiften, sådan at vi højere grad tilgodeser miljøvenlige biler.

Sådan lyder det fra Jens Brendstrup, administrerende direktør i brancheforeningen AutoBranchen Danmark, i en kommentar til tænketanken Concitos rapport "Klimavenlig transportbeskatning", der blev offentliggjort mandag. Han erklærer sig dermed langt hen ad vejen enig i den grønne tænketanks tanker.

Concito understreger i sin rapport uhensigtsmæssighederne i det nuværende afgiftssystem, hvor danskerne bliver beskattet af købet frem for brugen af deres biler. Samtidig giver registreringsafgiften i dag ikke tilstrækkelige incitamenter til at vælge de mest miljøvenlige biler på markedet.

- Problemet med den nuværende registreringsafgift er, at den beregnes ud fra bilernes værdi. Vil man for alvor give danskerne grund til at købe grønne biler, bør man i stedet indføre en købsafgift beregnet ud fra, hvor meget bilerne udleder i CO2, siger Jens Brendstrup.

Danskerne vil køre grønt

Ifølge branchedirektøren, der blandt andet repræsenterer størstedelen af landets nybilforhandlere, bør regeringen se på en omlægning af registreringsafgiften så hurtigt som muligt. Danskernes interesse for at køre grønt er nemlig stor.

- Vi ved fra vores medlemmer, at danskerne ofte kommer ind i bilforretningerne for at se på markedets grønneste biler, men afskrækkes af de høje priser. I stedet vælger de at køre et år eller to mere i deres nuværende benzinsluger, eller også køber de mere af nød end af lyst en billigere bil, der ofte hverken er lige så grøn eller tilgodeser deres ønsker til plads og sikkerhed. På den måde er registreringsafgiften i sidste ende til skade for både miljøet og samfundet, lyder det fra Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125