23948sdkhjf

Skills-træning sat i højeste gear

Lørdag den 25. januar er der finale i DM for mekanikerlærlinge i Aalborg.
Nick Wøbbe Jensen er en af de otte mekaniker-lærlinge, der deltager ved det store Skills i Gigantium i Aalborg i weekenden 23.-25. januar, hvor 250 af landets bedste unge inden for 48 fag dyster om at vinde.

Han er i lære hos Bdr. Hosbond A/S og går på Tech College Aalborg, og han er skolens første deltager ved Skills, som nu finder sted for fjerde gang i Danmark. Vinderne i de forskellige fag går videre til den internationale konkurrence, World Skills i Sao Paolo, Brasilien, i 2015.

Nick Wøbbe Jensen er gået ind i slutspurtsfasen i træningen til DM i Skills, og denne eftermiddag er det udmåling af en motor og stempler, der skal repeteres. Det kræver, at der bliver gravet ned i den basale viden for automekanikere.

Det er ikke første gang, at den unge mekaniker-lærling skal yde en topindsats under konkurrenceforhold, idet han vandt det regionale mesterskab. Den gode stil skulle gerne fortsætte, så der er blevet brugt en del timer efter arbejdstid på at få alle detaljer på plads.

Sidst på to-do-listen står en tur til Holstebro, hvor der står et særligt sporingsapparat, som skal bruges ved DM i Skills. Når Nick Wøbbe Jensen har kigget nærmere på dette apparat, skulle alle forberedelser være på plads.

Så er der kun tilbage at yde det optimale, når konkurrencerne torsdag den 23. januar bliver afviklet i Gigantium i Aalborg.

- Der er ingen tvivl om, at vi alle er dygtige til vores fag, fastslår Nick Wøbbe Jensen. - Jeg tror, at det bliver afgjort på en kombination af at ramme dagen og at kunne stå for presset, når så mange kigger på. Men det har jeg det fint med. Og rammer jeg en god dag, så snupper jeg sejren, smiler en optimistisk Nick Wøbbe jensen.

Statsministeren åbner DM

Det er nødvendigt, at langt flere unge vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, og uddannelserne har da også stor politisk bevågenhed. Ved DM i Skills 2014 kommer således både statsminister Helle Thorning-Schmidt og undervisningsminister Christine Antorini på besøg.

I Aalborg glæder man sig rigtig meget til at byde DM i Skills velkommen og til at vise de nordjyske unge de mange forskellige erhvervsuddannelsesfag i praksis udført af landets bedste elever.

- Det er uhyre vigtigt, at også flere af de nordjyske unge vælger en erhvervsuddannelse, hvis vi skal fastholde arbejdspladser. Derfor er vi glade for at få DM i Skills til Nordjylland, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg.

Der er gratis adgang til konkurrencen, se mere på www.skillsdenmark.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094