23948sdkhjf

Skytsengel, alarm og fejlindikator i samme boks

Falck lancerer en elektronisk boks, der kan melde om motorproblemer og registrere trafikuheld med bilen overalt i verden.
"Hej, det er fra Falck. Vi kan se, at der er ved at opstå et problem med din bils motor. Hvis du kører af ved den næste afkørsel, kan vi komme og hjælpe dig."

Sådan et opkald kan Falcks kunder komme til at modtage i den nærmeste fremtid. Et en lille boks, på størrelse med en smartphone, kan fra 2015 monteres i bilen og dermed se, om der er noget galt, uanset hvor i verden bil og fører befinder sig.

- Det åbner op for, at vi kan forebygge situationer, hvor bilister er strandet, fordi bilen ikke vil starte på grund af et dødt batteri eller en motorfejl. Det er ofte også billigere at få noget repareret eller udskiftet, før det går i stykker, og i mange tilfælde behøver vi ikke at være på stedet for at se, hvad der er galt med bilen, fortæller John Jørgensen. Han er ansvarlig for den nye service, der kommer til at gå under navnet Falck Connect.

Udover at holde et vågent øje med bilen kan boksen også redde liv. Hvis bilen er involveret i et trafikuheld, registrerer boksen g-påvirkningen, så Falcks vagtcentral kan få fat i hjælp hurtigst muligt.

Tyverisikrer også bilen

Når apparatet melder, at der er noget galt med bilen, eller at bilen har været involveret i et trafikuheld eller -ulykke, får Falcks vagtcentral besked om, hvad problemet er, og hvor bilen befinder sig. Kendskab til bilens position kan også bruges i andre sammenhænge.

- Det hjælper os til at komme hurtigt frem, at vi kender bilens position, men det kan også virke som en tyverisikring. Hvis bilen bliver stjålet, kan vi se, hvor den befinder sig, hvilket unægteligt gør politiets arbejde lettere, forklarer John Jørgensen.

Falck Connect er på nuværende tidspunkt stadig ved at blive testet af Falck, men John Jørgensen forventer at kunne tilbyde apparatet til kunderne i løbet af 2015.

Tiltaget kommer i forlængelse af autobranchens internationale tiltag og debat omkring introduktion af sorte bokse og eCall-systemer, der i snarlig fremtid forventes at blive krævet indbygget i alle nye biler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11