23948sdkhjf

Nye skoper fra Pico

Pico klar med nye serie af oscilloskoper, som havde Danmarkspremiere på den netop afholdte FTZ-messen i Odense.
Tester-specialisten Pico har netop lanceret nye udgaver af den populære 4000-serie, som indeholder nyt setup i både software og indhold i de forskellige kits.

Den umiddelbare synlige forskel er nyt design på interfacet, der nu standard har en gummibeskyttelse monteret. Det kan samtidig hænges på motorhjælmen. I den tidligere version var dette et tilkøb. De nye standard kits har desuden fået tilføjet mere tilbehør, eksempelvis Coil on plug til måling af sekundær tænding.

Den nye serie benytter de samme kufferter, som tidligere var forbeholdt til det store, avancerede sæt. Det betyder, at der nu er "plads" til at udvide, hvis behovet dukker op.

Den nye serie har isoleret stel på hver enkelt kanal og USB 2 og 3 interface, hvilket betyder markant hurtigere overførsel af data. Bufferen i interfacet er desuden otte 8 gange større, hvilket er vigtigt når der optages målinger. Den nye serie er sikret til 200 volt, hvor det tidligere kun var til 100 volt.

Stort bibliotek

Sampling er nu hele fem gange større – 400 millioner samples i sekundet. Det giver stort overblik og præcision, når der forstørres på den enkelte måling. De tidligere Pico-serier have typisk dobbelt så stor sampling som andre kendte oscilloskober på markedet. Så der er med den nye serie virkelig tale om klasseforskel.

En ny funktion kaldet ConnectDetect, markerer på skopet, om testledningen har forbindelse til målepunktet, og om der er brud eller dårlig forbindelse til ECU i den ledning, der måles på.

Der, hvor den nye serie nok hjælper mekanikeren mest, er det nye Waveform Library. Tidligere måtte man nøjes med de mere end 150 sensoropsætninger. De findes stadig og flere er kommet til. Med disse behøver man ikke at vide, hvordan skopet skal "Trigges". Det er klaret for én.

Waveform Library Browser indeholder nu flere end 947 specifikke målinger, som kan benytte til sammenligning. Det kræver, at Pico’en er forbundet til en pc med internetadgang, som giver adgang til biblioteket. Desuden skal man være oprettet som bruger på Picoforum.

Opdateringerne af de nye oscilloskoper er som tidligere gratis, og der vil typisk komme 6-8 om året. Også de ældre serier vil jævnligt blive opdateret.

De nye Pico-kits kommer i en to- og firkanals udgave til priser startende på omkring 5000 kroner og op til 20.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114