23948sdkhjf

Blanket fra FDM tager højde for fejlsøgning

En skriftlig aftale med værkstedskunden er også en fordel for værkstedet, melder FDM.
I takt med at elektronikken i nye biler bliver stadig mere kompliceret, kan FDM se, at det er en hyppig kilde til de uenigheder, som opstår. Derfor har FDM i sin nye reparationsaftale tilføjet et særskilt punkt om netop fejlsøgning.

- En skriftlig aftale er den bedste løsning. Ikke bare for forbrugerne men også for værkstedet, som dermed ved, hvor frie hænder de har, siger Per Alkestrup, der er chef for FDM’s juridiske afdeling.

FDM opfordrer til, at man altid laver en skriftlig aftale, så det for begge parter klart fremgår, hvad der er aftalt, så man ikke efterfølgende står i en situation, hvor det er ord mod ord. Til brug for forbruger og værksteder har FDM lavet en standard reparationsaftale-blanket, der lige er blevet opdateret og frit kan hentes og bruges af alle.

Kender ikke rettigheder

Samtidig har bilistforeningen lavet en undersøgelse, der viser, at mange bilejere ikke kender deres rettigheder, når der opstår uenighed med værkstedet. En uventet høj værkstedsregning eller uenighed om, hvad man har aftalt, der skulle laves på bilen, er begge velkendte årsager, når forbrugere og værksteder kommer op og toppes i forbindelse med et værkstedsbesøg.

FDM har bedt Voxmeter analysere svar fra 1100 respondenter. Hver tredje (35,10 procent) bilejer svarer, at de ikke ved, hvilke rettigheder de har, hvis der opstår en uenighed med værkstedet ved afhentning af bilen. 18,90 procent mener, at man som forbruger altid har krav på at få udleveret sin bil, selv om man er uenig i prisen eller det udførte arbejde, mens 16,90 procent mener, at man som forbruger har krav på ti dages betalingsfrist.

- Uenighed mellem forbruger og værksted er et velkendt og tilbagevendende problem i vores rådgivning. Desværre bekræfter undersøgelsen os i, at mange bilejere ikke kender deres rettigheder, når bilen skal på værksted. Værkstedet kan nemlig forlange betaling på stedet for det udførte arbejde, og har man blot afleveret bilen uden at aftale, hvad der skal laves og til hvilken pris, er det, at der nemt opstår uenigheder, siger Per Alkestrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079