23948sdkhjf

Fynsk racertalent får chancen hos Audi

Nicolaj Møller-Madsen vil være den næste dansker i Le Mans allerede i 2017 og skal i 2015 køre for Audi i en af Tysklands største løbsserier – GT Masters.
Motorsport er blevet stort i Danmark, og navne som Tom Kristensen og Kevin Magnussen er kendt af alle. 21-årige Nicolaj Møller-Madsen vil være det næste navn i rækken.

Den fynske racerkører har en nærmest udansk stor ambition, der skal sende ham bag rattet i Le Mans i 2017, og nu står han foran et afgørende skridt i 2015, hvor han har fået muligheden for at køre for Audi i GT Masters.

- Jeg arbejder målrettet på at komme med i Le Mans. Min hverdag er bygget op om træning, forberedelse og sponsorarbejde. Det handler kun om at opnå målet. Selvfølgelig koster det en del afsavn, men jeg er parat til at gøre alt. 2015 bliver et meget afgørende år for mig, og jeg er virkelig begejstret for at få muligheden i GT Masters, siger Nicolaj Møller-Madsen.

GT Masters er Tysklands næststørste serie med en massiv tilskuer- og medieinteresse. Det foregår over 16 løb fordelt på otte weekender henover året, og løbene bliver afviklet på kendte grandprix-baner. Nicolaj Møller-Madsen har fået tilbudt sædet hos et team støttet direkte af Audi-fabrikkerne. Her får han mulighed for at køre i en Audi R8 – en GT3-model i samme klasse, som Jan Magnussen kører i Le Mans.

- Det er en kæmpe chance at blive Audi-fabrikskører, og jeg vil gøre alt for at gribe den. Jeg ved, at jeg kan levere stærke danske resultater, hvis jeg kommer ned i førersædet, men det kræver, at jeg kan sikre mig den nødvendige opbakning fra sponsorerne, siger Nicolaj Møller-Madsen.

Behov for opbakning

Motorsport kræver et solidt økonomisk fundament, mens kørerne arbejder sig frem mod verdens allerstørste løb. Det betyder, at Nicolaj Møller-Madsen selv skal skaffe en del af finansieringen i GT Masters, og derfor skal der findes yderligere sponsoropbakning til den kommende sæson.

- Audi vil gerne have mig, og jeg vil gerne køre for Audi, så sædet er mit, hvis vi kan få finansiering på plads. Jeg har allerede et meget stort og aktivt netværk, hvor vi afvikler masser af aktiviteter, herunder rejser til udenlandske løb og prøveture i bilerne, og det er det netværk, der skal udvikles. Forhåbentlig sidder der mange derude, der har lyst til at se en ny dansker i Le Mans, og så er det nu, der skal slås til, siger Nicolaj Møller-Madsen.

Odenseanske DK Online er blandt Nicolaj Møller-Madsens aktive støtter, og her er der stor begejstring over muligheden i GT Masters.

- Det har været en fornøjelse at følge Nicolaj gennem de seneste år. Først og fremmest er han et stort talent med et betydeligt potentiale, men han er også en meget dedikeret ung mand, der er vanvittigt smittende at være sammen med. Desuden er han meget loyal og engageret i sit netværk, så det er en helt unik sponsoroplevelse at være med på holdet, siger Bjørn Lund Smidt, direktør i DK Online.

Nicolaj Møller-Madsen kører sæsonens sidste løb i Scirocco Cup i Tyskland i weekenden d. 17-19. oktober, hvor han i øjeblikket ligger til at vinde junior-cuppen samt slutte på en fjerdeplads i den samlede stilling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082