23948sdkhjf

Her er årets lærling

Titlen som "Årets Mekanikerlærling" er blevet uddelt af Dansk Metal og DASU. Se hvem der løb med titlen.
Det var en meget overrasket mekaniker, der stak hovedet frem under bilen på liften, da komiteen til overrækkelsen af "Årets Mekanikerlærling" dukkede op hos Steen Andersen Biler i Brøndby.

- Det havde jeg ikke regnet med. Det er sindssyg stort. Jeg havde bare regnet med, at jeg skulle have en stille dag, så jeg vidste ingenting om kåringen, fortæller 23-årige Jannick Mark Støckel, med et ansigtsudtryk der tydeligt viser hans begejstring.

Han har været hos Steen Andersen Biler siden december, og mangler derfor tre et halvt år af sin uddannelse. Han betegner sig selv om en, der elsker fart og benzin. Derfor var det også en stor oplevelse for ham at få en tur på passagersædet i Nicolas Kiesas Lamborghini Gallardo.

Udover den fornemme titel følger også en oplevelse for livet, når motorsportensserien WTCC lægger vejen forbi den belgiske bane, Spa Francorchamps. Her får Jannick Mark Støckel mulighed for at være en del af Yokohamas dækteam fra 19.-22. juni. Og som ledsager har årets lærling valgt sin kollega Mark, som han har kendt siden sin barndom.

- Man bliver lidt ydmyg, når man får sådan en pris. Men jeg glæder mig rigtig meget til at opleve WTCC, og jeg håber da også, at jeg får mulighed for at skrue lidt på nogle biler, siger Jannick Mark Støckel.

Valgt ud af 20

Prisvinderen findes ved, at lokalafdelingerne af Dansk Metal har en dialog med værkstederne om, hvem der skal indstilles. I alt blev omkring 20 indstillet, og det er af denne pulje, at Jannick Mark Støckel har udmærket sig.

- Vi kigger altid på faglige kompetencer, deres engagement og om de er en god kammerat. Her har Jannick skilt sig ud sammenholdt med, at han også har gode engelskkundskaber. Det er noget af det, vi kigger på, siger Carl Mahler fra Dansk Metals organisationssekretariat.

Det er ikke kun komitéen, der har kunnet se noget specielt i den 23-årige lærling. Også uddannelsesstedet i Brøndby har høje tanker om ham.

- Han er en fantastisk dreng. Han lever op til de fire krav, jeg har: at han kan, vil, gør og gider. Han har håndelaget til at blive en dygtig håndværker. Han er der altid for mig, så selvfølgelig kan han få fri, siger indehaver Steen Andersen.

Unik præmie

Præmien til vinderen har DASU fremskaffet med hjælp fra Yokohama. Her er mottoet, at den skal være unik og ikke mulig at købe for penge. De seneste to år har dækfabrikanten stået for at levere den præmie, og det glæder Yokohamas direktør, Kenneth Saust, at de kan være med til at give vinderen en stor oplevelse.

- Vi er jo i autobranchen, og derfor er vi også stolte over at kunne være med til at kåre et talent. Det er vigtigt at nå ud til de unge, og det gør vi med at hjælpe med denne præmie, forklarer Kenneth Saust.

Han kunne i hvert fald konstatere, at præmien faldt i god jord hos Jannick Mark Støckel, der om to uger kan udleve en drengedrøm, når han kommer helt tæt på kørerne og bilerne i WTCC.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078