23948sdkhjf

Løwener løven brøler

Trecifrede jubilæer er sjældne, men ikke desto mindre kan Løwener fejre, at det nu har 125 år, hvor det i stor grad har handlet om kvalitetsudstyr til autobranchen.
Den 28. januar 2014 var en ganske særlig dag, for det var den dag, hvor handels- og ingeniørfirmaet V. Løwener, med Niels Barfod Jakobsen bag rattet rundede 125 år. I dagens Danmark er det langt mere end en menneskealder og en præstation i sig selv. Evnen til at læse og følge markedet, tilpasning af organisationen til de eksterne forhold og faktorer, såvel som et hold af handlekraftige medarbejdere, har betydet, at huset Løwener stadig lever i bedste velgående.

Baseret på Valdemar-fundament

V. Løwener blev stiftet af Valdemar Løwener den 28. januar 1889, og den overordnede ide med virksomheden, som dengang havde til huse på Vesterbrogade i København, var oprindeligt salg af kvalitetsstål. Det blev hurtigt et verdensomspændende foretagende med afdelinger i Amerika, Rusland, Tyskland, Sverige og Norge.

Voldsomme historiske begivenheder i form af krig og revolution betød, at Løwener gik ind i handel med innovative maskiner og teknisk udstyr, herunder værktøjsmaskiner, pumper, elektrisk svejseudstyr, vej- og brandmateriel og specialværktøjer til automobilreparation. I 1971 flyttede Løwener, som i mellemtiden var blevet til et interessentskab, til nuværende adresse på Smedeland 2 i Glostrup.

Ny løve i kongerækken

Løwener blev i 1999 omdannet til et privatejet aktieselskab under navnet V. Løwener A/S, og blev i 2004 overtaget af Niels Barfod Jakobsen. Han har bygget videre på konceptet, og leveringsprogrammet er derfor løbende blevet videreudviklet med det nyeste, det mest effektive, det kvalitetsmæssigt bedste og med de reneste miljømæssige tiltag til kundeskaren inden for industrien, autobranchen og entreprenørsektoren.

I lige linje

- Organisationen er blevet strømlinet og tilpasset, således at kunden får kvalitet for pengene, og ikke skal betale for administrative tidskrævende procedurer og systemer. I Løwener går vejen fra beslutning til handling derfor i en lige linje, ligesom den papirmæssige sagsbehandling er kogt ned til det allermest nødvendige, siger Niels Barfod.

Ingen æg uden salt

- Højteknologisk udstyr uden ledsagende rådgivning og after-sales-service er som et æg uden salt. En teknisk innovativ løsning skaber ikke den merværdi i form af tidsbesparelse og produktivitet, som kunderne har behov for, hvis ikke den ledsages af fagkyndig rådgivning, teknisk know-how og service på ekspertniveau. Så kunne kunderne lige så godt handle på nettet eller direkte hos producenten, understreger Niels Barfod.

Blandt andet fordi service og vedligeholdelse er en så stor en del af Løweners forretningskoncept, valgte Niels Barfod i 2009 at udvide med et nyt stort servicecenter i Stilling ved Skanderborg til erstatning for det eksisterende i Hadsten.

Løwener og det moderne værksted

Løwener startede i perioden omkring 1. verdenskrig sin handel med biler, og det var både motordrevne som elektrisk drevne. Som en naturlig følge heraf begyndte virksomheden markant at interessere sig for udstyr til vedligeholdelse og reparation af køretøjer. Forretningsområdet med reparationsværktøjer og olie- og smøreudstyr til det moderne værksted blev inden længe verdenskendt under VLC-mærket. Et varemærke som alle ældre mekanikere med garanti stadig husker, som værende det bedste af det bedste.

I dag handler det blandt andet om moderne værkstedsindretning med komplette DURA værkstedsløsninger, som mange har valgt på grund af det smukke design og den meget høje kvalitet. Men det handler blandt andet også Samoa smøreudstyr og automatiske spildoleopsamlingsanlæg, som letter hverdagen og er med til at øge indtjeningen rundt omkring på mange af landets værksteder.

Antallet af muligheder med udstyr til håndtering af olie, fedt og spildolie er mangedoblet i dag, hvor Løwener tilbyder et af markedets største programmer. Ikke blot udstyr til væskehåndtering, for det er også anlæg til løft og vask af tungere køretøjer, maskiner til vask af motorblokke og komponenter samt ikke mindst totalløsninger til indretning af det moderne værksted med alt hvad det indebærer af højteknologiske løsninger, som kan være med til at øge virksomhedens lønsomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094