23948sdkhjf

Et kunstnerisk autoværksted

56 malerier pryder IVP Auto i sydsjællandske Stensved, der nu blot mangler en kronhjort.
Væggene var kedeligt hvide på det ellers pæne CAD-værksted, så ægteparret Jens og Lillian Olsen besluttede for 10 år siden at pynte op. Siden er det blevet til så stort et væld af malerier med 56 værker i alt af forskellig art, at Vordingborg Kunstforening har meldt, at man gerne vil aflægge besøg.

- Det er ikke kun Würth og deres flotte hovedkvarter i Kolding, der gør i kunst – vi kan også her på de små værksteder. Men der er nok ikke nogen Rembrandt imellem eller andet af værdi, smiler Jens Olsen. Han og fruen har drevet værkstedet i 43 år, og egentlig er han folkepensionist. Men han synes stadig, det er sjovt at gå på arbejde, og sønnerne ville hellere uddanne sig til bygningskonstruktør og bankmand, så et familie-generationsskifte bliver det ikke til. I dag beskæftiger værkstedet blot en enkelt ansat, tidligere blev der også bygget lastbiler og busser som medlem af både SKAD og D.A.F.

- Det er vores kunder, der gennem årene har doneret malerierne. Og mange kunder synes, det er dejligt, at der er kunst på væggene. Selv har jeg malet et enkelt for mange år siden i abstrakt stil med nogle malerester. Lillian og jeg har talt om, at vi nu kun mangler sådan et rigtig "sofastykke" i form af en skovsø og en knejsende kronhjort. Det modtager vi gerne, hvis nogen ligger inde med sådan ét, smiler Jens Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094