23948sdkhjf

Mikrobiler skal skaffe flere deltagere i dansk rally

MRC Micro Rally Cup er en ny rallyserie i Danmark næste sæson for moderne mikrobiler op til 1250 ccm.
En lille gruppe autobranche- og rallyfolk har skabt en ny rallycup med baggrund i de populære og storsælgende mikrobiler. Cuppen henvender sig til en bred målgruppe: De nye der vil i gang for et opnåeligt budget, de lidt ældre der bare vil køre for sjov, pigeholdet der vil give drengene baghjul, ja hvem som helst for hvem det primært drejer sig om at køre og have det sjovt.

- Der skal skabes en fan-kultur, så publikum og forhandlerne af de populære mikrobiler kan begejstres over at se "deres" bil gøre det godt i konkurrencen. Der skal være tæt konkurrence, og det skal først og fremmest være mandskabet i bilen, der afgør forskellen frem for teknik og rå hestekræfter, siger Kenneth Saust fra Yokohama, formand for dækimportørerne og selv aktiv motorsportsmand. Med sig i arbejdsgruppen har han Kjeld Seidler fra Peugeot Danmark, Lars Brix Magnussen og Mona Heilmann fra Sunoco, alle aktive i sporten eller har været det. De kender altså udfordringen indefra og har en ganske god ide om, hvad der skal til for at komme i gang.

Kun få ændringer

MRC Micro Rally Cup er resultatet af mange overvejelser om hvad der kan gøres for at få flere deltagere med i rallysporten, som i øjeblikket er i afmatning. Særligt for nytilkomne i sporten vil der være hjælp at hente fra arrangørerne, så indfasningen kan foregå så smidigt som muligt.

De deltagende mikrobiler skal være modificeret til rallybrug, men med ret strenge begrænsninger med hensyn til optimering og tuning - for en MRC bil skal være billig at bygge og ikke mindst at køre i.

Et vigtigt element i konceptet er, at bilerne skal være af nyere dato og i direkte relation til de biler, der i øjeblikket præger salgslisterne.

Der er lagt op til, med opbakning fra Dansk Automobil Sports Union, at reglementet skal være gældende i fem år, således at man med ro i sjælen kan bygge en bil og forvente, at den kan bruges i konkurrencen i flere år.

Kalender og pengepræmier

Lignende cups har med held været afviklet flere steder i udlandet, og den danske initiativgruppe er sikker på, at serien også vil blive populær i Danmark. Der vil blive udskrevet en cupkalender på tværs af løbsdiciplinerne rally, minirally og sprint, og der vil være pengepræmier til de bedste mandskaber, når året er omme.

Nærmere information kan findes på www.microrallycup.dk og den relaterede Facebookprofil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08