23948sdkhjf

Flydende foliering med mange fordele

En ny sprøjtbar folie påføres som en autolak, og dermed kan man glemme alt om overgange og skarpe knive.
Lørdag den 15. januar havde Lakkæden Danmark inviteret til demonstration af den nye sprøjtbare folie, som markedsføres af QuickDip.dk i Pandrup. Stedet for demonstrationen var Hvidkær Autolak i Odense. Her var mange af foreningens medlemmer mødt op for at se den sprøjtbare folie, også kaldet Rubber Paint, blive påført i praksis og samtidig lære teknikken bag nyheden.

Direktør for QiuckDip.dk, Lars Abildgaard, fortalte om de nye muligheder den sprøjtbare folie åbner i forhold til den konventionelle folie.

- I alt er der 34 farver i Rubber Paint serien, og de kan blandes til samtlige RAL farver. Efter tørring har de en silkemat overflade, men derefter er det muligt at give dem en glans, da den sprøjtbare folie er overmalbar. Fordelen er mange. Bilen skal ikke sendes væk for at blive folieret, da autolakereren selv kan udføre det. Der er heller ikke noget med knive, overgange, overlapninger, besværlige kroge og hjørner som med den almindelige folie, forklarede Lars Abildgaard og tilføjede:

- Værkstedets almindelige sprøjtepistoler kan bruges, såvel de luftløse som dem til luft. Sprøjteteknikken er principielt den samme som til almindelig autolak, lige bortset fra den sprøjtbare folie skal tyndes med fortynder.

Fremgangsmåden

Inden bilen sprøjtes, affedtes den af på vanlig vis. Dernæst dækkes den af. For at opnå den endelige lag tykkelse på 110 m, foregår sprøjtningen over seks gange. Efter hver oversprøjtning skal der være en lille tørrepause på 10-15 minutter. Når samtlige sprøjtninger er tilendebragt, og efter en ekstra tørretid, kan afdækningen tages af. Rubber Paint folien er tilstrækkelig tør til trafikken efter fire timer, og efter én uge er den hærdet færdig og kan holde til en bilvask i automat.

René Thomsen, fra Hvidkær Autolak, som sprøjtede bilen, var overrasket over, hvor let det var.

- Det var ikke meget anderledes end almindelig autolak, og det krævede kun en lille tilvænning at sprøjte Rubber Paint folien korrekt på.

Mange muligheder

Senior konsulent hos QickDip.dk, Knud Schioldan, forklarer, at Rubber Paint ikke kræver varme for at hærde op.

- Man kan foliere en bil helt uden overgange af nogen art. Det kan bruges industrielt, og udover biler har vi har med succes brugt det til campingvogne. Her kommer Rubber Paint foliens store fleksibilitet virkelig til sin ret, for selv om en plade giver sig nok så meget, opstår det ikke revner eller andet, siger Knud Schioldan og fortsætter:

- Rent faktisk kan Rubber Paint give sig op til 400 procent. Er der eksempelvis tale om en gaskasse, som måske er angrebet af galvanisk tæring eller aluminiumspest om man vil, så vil en overmaling med Rubber Paint gøre det overmalede fuldstændig tæt. Rubber Paint har endnu en fordel. Den er meget nem at tage af igen, og her er der ingen fare for, at man risikerer at rykke den oprindelige lak af, oplyser han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079