23948sdkhjf

Fokus på købelov og efteruddannelse

Ved et to timers møde for medlemmerne satte Bilbranchen fokus på købelov og efteruddannelse. Begge dele særdeles relevante for bilforhandlere.
Bilbranchen afholder med jævne mellemrum medlemsmøder, hvor man på to timer får en effektiv gennemgang af emner, der kan være en udfordring for bilforhandlere.

I går tirsdag den 7. maj satte Bilbranchens juridiske konsulent Stine Laursen på et sådant møde fokus på købelovens bestemmelser om forbrugerkøb.

Mødet foregik i det nye bilhus hos Henrik Larsen Automobiler A/S i Rovsingsgade i København, og senere på dagen fandt mødet sted hos P. Christensen Kolding A/S.

I dag den 8. maj kl. 8-10 er der møde hos Kjærsgaard Auto Aalborg A/S og kl. 15-17 hos Uggerhøj A/S i Højbjerg.

Ikke alt er omfattet af købeloven. For eksempel er tjenesteydelser ikke omfattet af købeloven, så når en bil kommer ind til serviceeftersyn og får fyldt ny motorolie på, er det ikke omfattet af købeloven, men derimod aftalerettens almindelige bestemmelser. Derimod er bilsalg til private omfattet af købeloven, og her satte Stine Laursen tilhørerne grundigt ind i købelovens bestemmelser om mangler, ophævelse af købet, afslag i købesummen, reklamation og meget mere.

Fejl i slutsedler

Generelt stiller købeloven forbrugerne rigtig godt. For eksempel kan kunden inden for to år klage over eventuelle mangler. Og ved væsentlige mangler kan køber ophæve købet og kræve sine penge tilbage. Her skal bilforhandleren være opmærksom på, at hvis forhandleren også har formidlet finansieringen, skal han også betale kreditomkostningerne i forbindelse med finansieringen til kunden.

- Men når FDM klager over, at der er fejl i slutsedlerne, som der har stået i Motor-magasinet, så skal I lige være opmærksom på, at der her er tale om ting, der ikke er krav ifølge købeloven, men udelukkende et spørgsmål om god kundeservice, sagde Stine Laursen blandt andet.

Nem efteruddannelse

Mødets andet emne var efteruddannelse, og her fortalte uddannelseskonsulent i Dansk Industri, Christine Bernt Henriksen om, hvordan bilforhandlerne på en nem måde kan sende deres medarbejdere på efteruddannelse.

Hun reklamerede blandt andet for www.amukurs.dk, som er en portal, der samler alle AMU-kurser.

- Hvis I på et tidspunkt ikke har så meget at lave, og mekanikerne mangler viden inden for et bestemt område, så kan man på amukurs.dk lave en søgning og se, hvor og hvornår der afholdes kurser i jeres område. Man kan tilmelde sig direkte, for alt er digitaliseret, forklarede Christine Bernt Henriksen.

Ikke mange private aktører kan hamle op med AMU-kurserne, for det koster kun 120-180 kroner pr. dag at deltage, og så er der VEU-godtgørelse på 80 procent af dagpengene oveni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078