23948sdkhjf

Bilsalget accelererede atter i april

Med hele 30,7 procent flere solgte nye biler i april tøver bilimportørerne ikke med at kalde det et boom i bilsalget.
Bilsalget satte nye rekorder i april. Med 15.829 nye personbiler steg salget med hele 30,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år, der lå på 12.112 biler. April accelererede dermed den positive udvikling, som har præget de første måneder af 2013, hvor salget af i alt 57.779 personbiler ligger 9,2 procent over samme periode i 2012.

I modsætning til første kvartal steg salget af varebiler ligeledes i april med 23,8 procent og 2089 biler. Denne stigning er så betydelig, at aprilsalget trækker det samlede salg af varebiler i årets første fire måneder i plus.

De Danske Bilimportører kalder april for en fantastisk måned for nybilsalget, med en historisk god udvikling.

- Både i 2011 og 2012 satte salget af nye personbiler rekord, og nu kan vi konstatere, at salget i 2013, efter fire måneder ligger næsten 10 procent højere end samme periode sidste år. Nye produkter, og et stærkt forbrugerfokus på brændstoføkonomi, betyder simpelthen, at vi nu ser, at danskerne i langt højere grad end tidligere investerer sig til en moderne løsning på deres transportbehov, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Erhvervslivet godt med

Det er således fortsat de private købere, der trækker den største del af fremgangen, men også erhvervslivet er ved at komme godt med.

- Vi oplever, at de private købere er meget opsatte på at gå sommeren i møde med en ny bil, men i modsætning til for et par måneder siden er der nu også tale om en betydelig vækst i salget til erhvervsvirksomheder. Erhvervssalget i april steg med tocifrede rater sammenlignet med samme måned sidste år, og det er et stærkt signal om, at også denne del af markedet er på vej frem, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler op fra dyk

Efter en dårlig start på året tog varebilssalget, som nævnt, et kraftigt hop i april på 23,8 procent. Det samlede salg for de første fire måneder af 2013 ligger, med aprils gode salg, 1,8 procent højere end samme periode sidste år.

- Varebilssalget har skiftet meget fra måned til måned gennem det sidste halve år, men det er meget positivt, at salget stiger så markant i april efter det dyk, som vi oplevede i marts. Vi forventer fortsat et marked, der set over hele året vil være stabilt i 2013 sammenlignet med 2012, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler 12,6 procent op

Indregistreringen af nye lastbiler steg i april med 12,6 procent. Der blev indregistreret 312 nye lastbiler – en stigning fra 277 biler i april 2012.

- Det er positivt, at indregistreringerne er steget i april, men markedet er fortsat på et meget lavt niveau og er samlet set faldet med mere end 20 procent årets første fire måneder. Vi vil derfor følge udviklingen tæt i den kommende tid for at se, hvorvidt den positive udvikling fra april er første tegn på en stabilisering, siger Bent Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094