23948sdkhjf

DMU FairPlay-ambassadør

Den tidligere 17-dobbelte verdensmester i speedway, Erik Gundersen, har sagt ja til at blive ambassadør i Danmarks Motor Unions (DMU) FairPlay-kampagne. Gundersen skal være med til at fremme og sætte fokus på fair play-budskabet inden for DMU’s fem sportsgrene.
Erik Gundersen, der i dag arbejder som talentudviklingstræner med de unge speedway-talenter, har blandt andet sagt ja til at være ambassadør i DMU’s FairPlay-kampagne, fordi han mener, at udviklingen i sport i dag er blevet mere kynisk og hård, og det derfor er vigtigt, at der kommer mere glæde og spontanitet ind.

- Det er utrolig vigtigt, at vi har fair play med i sporten, i og med at mange i dag bliver pacet frem. Vi skal huske glæden i sporten, og man skal have overskud til også at være glad på andres vegne – både når man har succes, og når man taber, fortæller Erik Gundersen, som op igennem 80’erne var med til at tegne dansk speedways guldalderperiode sammen med Hans Nielsen, Tommy Knudsen og Jan O. Pedersen.

Også Therkildsen og Larsen

FairPlay-kampagnen, som DMU netop har skudt i gang, har fokus på begreberne respekt, ansvar og sammenhold.

Begreberne tager afsæt i et ønske fra DMU’s side om at skabe større respekt kørerne imellem, samt til de mange frivillige, som dagligt gør et kæmpe arbejde. Kampagnen sætter også fokus på, hvor vigtige rollemodeller er for de små årgange i sporten, og det blandt andet derfor, at Erik Gundersen, men også den olympiske deltager i BMX, Morten Therkildsen og VM-Motocross-køreren, Nikolaj Larsen, er valgt som FairPlay-ambassadørere.

De er alle omgivet af stor respekt inden for deres respektive grene, men agerer også rollemodeller for de yngre i sporten, oplyser DMU.

Frivillige er fundamentet

Især respekten til de mange frivillige vægter højt hos Erik Gundersen. Det gjorde den både, da han var aktiv, men også i sin funktion som træner for de unge speedway-talenter.

- Har man ikke frivillige, så er der ingen mulighed for at komme ud og køre. Der er dem, som skal komme med vandet, dem som skal stå med flagene, og dem der skal passe svingene. Der er så mange opgaver, og de frivillige er jo hele fundamentet i, at de aktive kan udøve sporten. Jeg kan huske, at sådan var det også, da jeg kørte i 70’erne, og sådan er det også nu som træner, fortæller Erik Gundersen.

Man kan læse mere om FairPlay-kampagnen på www.dmusport.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078