23948sdkhjf

Fortsat usikkerhed om demobiler

Der er stadig stor usikkerhed om til hvilken pris, bilforhandlere kan indregistrere demobiler. Nu har Bilbranchen bedt Skat om et bindende svar.
Tidligere kunne bilforhandlerne indregistrere biler til eget brug, de såkaldte demobiler, til mindstebeskatningsprisen. Det kan man ikke mere, da en ændring i registreringsafgiftsloven i februar sidste år indebar en skærpelse af registreringsafgiften for leasing- og demobiler. Siden har det heddet sig, at demobilerne skal indregistreres til den almindelige pris ved salg til bruger. På trods af, at Skat har udsendt tre nyhedsbreve om emnet, er der fortsat stor usikkerhed blandt bilforhandlerne om, til hvilken pris de kan indregistrere demobiler. Hos Bilbranchen synes man ikke længere, at man kan leve med den usikkerhed.

- Vi har bedt Skat om et bindende svar på vegne af et medlem med hensyn til en konkret bil, og Skat har svaret, at de betragter det som en principiel afgørelse, og spørgsmålet skal derfor forelægges Skatterådet, som har fem måneders frist til at svare, så vi regner med svar inden sommer, siger Nils Suhr Andersen, chefjurist i Bilbranchen.

- Nu skal man indregistrere bilerne til den almindelige pris ved salg til bruger. Men hvad er den almindelige pris? Det kan jo være vidt forskelligt alt efter, hvem der er bruger, om det er en privat ejer eller en flådeejer.

- Nu har vi spurgt, om forhandleren kan betragtes som bruger, det vil sige, om forhandleren kan indregistrere en demobil til købsprisen. Man kan betragte bilimportør og bilforhandler som sælger og køber, det vil sige den pris, der aftales mellem sælger og køber, kan være den almindelige pris, som man kan indregistrere til, siger Nils Suhr Andersen.

Han tilføjer, at ligegyldigt hvad svaret fra Skat bliver, så bliver det afklaret, hvad man skal forstå ved den almindelige pris.

Han understreger, at det er temmelig mange biler, det drejer sig om, for en bilforhandler vil typisk have et sted mellem 10 og 20 demobiler, og de bliver udskiftet cirka hver anden måned. Dertil kommer udlejningsbiler til værkstedskunderne. Så svaret fra Skat vil have stor betydning for bilforhandlerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109