23948sdkhjf

SKAD: Plads til forbedring

Skolerne overrasker positivt, mens arbejdsgiverne fravælger lærlinge og læner sig for meget tilbage.
De forholdsvis positive udmeldinger fra værkstederne omkring landets offentligt støttede erhvervsskoler for karrosseribranchen i Silkeborg og i Hvidovre glæder karrosseribranchens organisation SKAD. Men også her finder man, at der er behov for at skabe bedre uddannelse på lærlingeområdet i de moderne karrosseriteknologier, som værkstederne har behov for i dag.

Fra SKAD siger direktør Thomas Krebs, at de sidste tre års organisationsarbejde har bevirket, at karrosseriområdet har fået væsentligt mere fokus end nogensinde før.

- Vi ser, at flere kommercielle og offentlige parter har meldt sig på markedet for karrosseriuddannelse, der er en indtjeningskilde for nogen, hvilket viser, at både lærlingeuddannelse, såvel som efteruddannelse, har sin berettigelse i karrosseribranchen, siger Thomas Krebs. Han og SKAD mener, at der kan være behov for endnu en karrosseriskole i Danmark.

Bøvlet med lærlinge

I Håndværksrådets regi arbejder SKAD også på at skabe et bedre grundlag for lærlingene, så sprog, matematik og mødedisciplin er noget, de unge har kendskab til. Arbejdsgiverne opfordres til at være seriøse omkring at uddanne en lærling, da de unge er grundstammen i branchens fremtid..

- Undersøgelsen viser desværre at 60 procent af arbejdsgiverne ikke har hånd i hanke med lærlingenes uddannelsesforløb. En del arbejdsgivere tager det ikke alvorligt nok at have en lærling, men læner sig tilbage. Det kan skyldes, at presset på virksomhederne er steget de sidste mange år, så de løber hurtigere med færre ressourcer. Kun 31 procent har lærlinge, og de fleste kun én. Det skyldes, at mange oplever det som bøvlet at have en lærling med en del papirarbejde, selv om de ikke koster det samme som en svend at have gående, siger Thomas Krebs.

Mekaniker-karriere

Han er enig i den nuværende debat om skolereformen, hvor der tales om at stille større krav til elevernes boglige evner.

- Men vi skal have fortalt de unge i folkeskolen, at gymnasiet er vejen til arbejdsløshed for dem, der blot følger strømmen uden at ville være akademiker og måske uden evnerne. Derimod kan erhvervsskolerne være vejen til en god karriere, mener Thomas Krebs.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078