23948sdkhjf

Jesper fra Egtved er Danmarks bedste mekanikerlærling

Det er endnu uklart, om han skal deltage ved World Skills verdensmesterskabet, hvor sidste års vinder deltager, sponsoreret af sin tekniske skole.
Ved Danmarksmesterskaberne i håndværk for lærlinge, DM i Skills, vandt Jesper Daugaard, Thomsen Auto ApS i Lunderskov, førstepladsen foran syv konkurrenter. De har alle tidligere kvalificeret sig gennem først 22 skole- og siden fire regionsmesterskaber.

250 deltagere fra 31 fag, lige fra konditorer til murere og frisører, dystede 24.-26. januar for at finde de bedste blandt landets dygtigste faglærte elever i NRGI Park og Arena i Aarhus, der til lejligheden havde opført en opvarmet teltby.

Bedste personvognsmekaniker, Jesper Daugaard, der også er elev på Syddansk Erhvervsskole Odense Vejle, gik ydmygt til opgaven. Konkurrencen bestod af fire dele: En motoropgave med udskiftning af tandrem og en måleøvelse, et serviceeftersyn på en bil med mange fejl, en undervognsopgave med udskiftning af styretøjsdele og en fejlfindingsopgave på en personbil, der ikke ville starte.

- Det har været en spændende konkurrence. Man har fået lov til at rode med det hele, og det kræver en god almen viden. Det er super fedt, og jeg er meget stolt. Det bekræfter, at alt ens hårde arbejde har båret frugt, siger den talentfulde mekaniker, som endte øverst på sejrsskamlen.

Når han til maj er færdig med sin uddannelse, vil han gerne blive hos Thomsen ApS, der er et mindre frit værksted med brugtvognssalg, inden han til december skal til Den kongelig Livgarde.

Publikumsrekord

Rekordmange besøgende, 28.000 gæster, fik indblik i erhvervsuddannelsernes mangfoldighed og så deltagernes høje faglige niveau, arbejdsomhed, vilje og kreativitet. En stribe busser kørte i år såvel folkeskoleelever som teknisk skole-elever ind til konkurrencen for at give de unge inspiration gennem demonstration af landets dygtigste unge håndværkere.

Fra metalindustrien deltog de tre fag personvognsmekanikere, klejnsmede og industriteknikere. Industriens uddannelser under Dansk Industri, DI, sender til sommer blandt andet dette års bedste industritekniker til World Skills i tyske Leipzig, idet World Skills – verdensmesterskabet – foregår hvert andet år. I Leipzig deltager også sidste år mekanikervinder Mads Mortensen, Aarhus Tech og Nellemann, betalt af skolen. Det er endnu uklart, om dette års bedste mekaniker, Jesper Daugaard, får sponsorstøtte til at deltage.

Prins imponeret

Hovedsponsorer for de i alt tyve deltagere fra metalindustrien ved dette års danske Skills er således DI, Dansk Metal og DS Håndværk og Industri. Medsponsorer er blandt andre CAD og au2parts.

Fra Bilbranchen under DI, der er med til at udforme mekanikeruddannelsen, siger konsulent Hanne Baunkjær, at DM i Skills er en fantastisk mulighed for at vise de mange tusinde, der lægger vejen forbi, hvor spændende og udfordrende erhvervsuddannelserne er.

- Mange af de besøgende er folkeskoleelever, der står over for at skulle træffe nogle svære uddannelsesvalg. Og de otte talentfulde mekanikerlærlinge, der konkurrerer om mesterskabet, er nogle enestående ambassadører for mekanikerfaget. De skaber prestige omkring faget med deres professionalisme og høje faglighed. I de kommende år bliver der rift om de talentfulde lærlinge og elever, og DM i Skills er med til at synliggøre mekanikeruddannelsens muligheder til gavn for branchen, siger Hanne Baunkjær.

Det var da også en imponeret Prins Joachim, der, som æreshåndværker i Aarhus, overrakte præmierne.

- Jeg ser, at I alle lægger en kæmpe energi og alt jeres hjerteblod i jeres arbejde. Sådan skal det være. Det er sådan, vi vil have det, sagde Prins Joachim til deltagerne.

DM i Skills 2014 finder sted i Aalborg den 23.-25. januar
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062