23948sdkhjf

Pas på skår i ferieglæderne

Forskellige synsregler i Europa kan give køreforbud, selv om ruden er synet og godkendt med en mindre skade i Danmark.
Sommerferien står for døren, men den kan blive afbrudt på grund af uens regler i Europa. Fra autoglas-kæden Dr. Skår Autoglasservice lyder der således en opfordring til at være opmærksom på forskellige synsregler i Danmark og eksempelvis Tyskland, som kan få irriterende og alvorlige konsekvenser.

- En nysynet bil i Danmark er ikke en garanti for, at den må køre i udlandet, fortæller Michael Salling fra Dr. Skår Autoglasservice som er en landsdækkende kæde af autoglas-specialister med over 150 værksteder i hele landet. I Danmark tillades eksempelvis smårevner til kant i en frontrude, hvorimod der i Tyskland ikke accepteres revner til kant overhovedet, ligesom større revner her giver køreforbud.

De danske synsregler foreskriver ikke, at yderfelterne på en frontrude skal kontrolleres ved syn, modsat Tyskland og andre europæiske lande.

- Ruderevner udgør en sikkerhedsrisiko, og i yderste konsekvens kan det betyde bøde og endda køreforbud i eksempelvis Tyskland, fortsætter Michael Salling.

Kontakt en fagmand

Opfordringer lyder derfor til landets ferieklare bilister, at man kontakter sit værksted eller en anden autoglas-fagmand i sit område og får en vurdering herfra, hvis man har en skade i frontruden. Og det uanset om bilen er nysynet eller ej.

- Det er også en god idé at have et sæt rudeplaster med i bilen, hvis der opstår stenslag, inden de udvikler sig til revner, siger Michael Salling. Det kan man få hos sin autoglas-fagmand, eller man kan rekvirere det gratis via autoglasservice.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062