23948sdkhjf

MC-formand fortsætter trods dom for dokumentfalsk

Bestyrelsen i Motorcykelforhandler Foreningen udtrykker fuld tillid til formand John Tange trods dom på 30 dages betinget fængsel for at rette i taksatorrapport.
Det kan få konsekvenser for motorcykel-ejerne, når mc-værksteder i hele landet nu opfodres til at beholde reparerede motorcykler i op til flere måneder, til de er helt færdigrepareret. Det er udmeldingen fra bestyrelsen i Motorcykelforhandler Foreningen, MFF, der bakker op om den netop dømte formand John Tange. Han fik ved retten i Roskilde 30 dages betinget fængsel for at have ændret i en taksatorrapport, idet han lod kunden få udleveret den reparerede motorcykel uden en manglende reservedel.

Det viste sig imidlertid, at delen til den reparerede Honda ST 1100 årgang 1990 var udgået. John Tange havde fået straksafregning fra forsikringsselskabet TopDanmark, som blev opmærksom på den manglende reservedel, da motorcykelejeren henvendte sig til forsikringsselskabet. Fra MFF siger næstformand Henrik Balle, at han og bestyrelsen har fuld tillid til John Tange i sagen, der blev drøftet på et bestyrelsesmøde mandag aften.

- John har blot været uheldig ved at lave en fodfejl i en problemstilling, som alle mc-værksteder er udsat for en halv snes gange årligt, når kunderne ikke vil vente i uger og måneder på manglende originaldele og derfor beder os udlevere køretøjet mere eller mindre midlertidigt, måske med en bulet tank eller en ridset fodhviler.

- Vores formand har ikke forsøgt at bedrage bevidst for egen vindings skyld, men har faktisk haft en større udgift på den reparerede motorcykel, end taksatorrapporten gav ham penge til, på grund af problemer med delene. Hans fejl består udelukkende i, at han ikke meldte tilbage til forsikringsselskabet, at han ikke kunne få fat i et nyt kåbestativ, siger Henrik Balle.

Han bebuder en orientering til alle foreningens medlemmer, og at MFF vil tage problemstillingen op i Autobranchens Skadesråd, som associeret medlem af Danmarks Automobilforhandler Forening, hvor også forsikringsbrancheforeningen Forsikring & Pension deltager.

Trækker sig fra byråd

John Tange, indehaver af Holtu MC i Store Heddinge, ærgrer sig overfor Motor-magasinet over, at han ikke fik sagen afklaret med Topdanmarks taksator inden udleveringen af motorcyklen til kunden.

- Jeg kan dog glæde mig over, at jeg blev frikendt for bedrageri og "kun" dømt for dokumentfalsk, siger John Tange. Som konsekvens af dommen har han trukket sig fra at overtage en post i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune som førstesuppleant for Lene Madsen Milner, Venstre, og overvejer nu sin politiske fremtid, idet sagen kan komme for Valgbarhedsnævnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063