23948sdkhjf

Kun få alkolåse herhjemme

Første nationale seminar om alkolåse og trafiksikkerhed i Danmark.
Trafiksikkerhed styrkes med alkolåse, men Danmark er det land i Norden, hvor der er færrest køretøjer med alkolåse.

Sådan lyder et af budskaberne på det første nationale seminar om alkolåse og trafiksikkerhed i Danmark, der finder sted den 5. februar kl. 8.30–13.30 på Hotel Scandic i Hvidovre.

På seminaret vil erfaringer med alkolåse på nordisk plan blive fremlagt og dokumenteret.

I Finland har man fra august 2011 indført, at alle skolebusser og køretøjer i daginstitutioner skal have alkolås, og desuden har over 8000 taxier dette sikkerhedsudstyr monteret.

I Sverige er lovgivningen ikke så skrap, men alligevel har det svenske vejvæsen og mange private virksomheder valgt at udruste deres køretøjer med alkolåse. Også myndigheder, kommuner og andre organisationer i den offentlige sektor anvender nu alkolås, svarende til at omkring 75.000 alkolåse er i øjeblikket i brug i Sverige i personbiler, taxaer, busser og lastbiler.

Herhjemme tøver virksomheder og myndigheder med at indføre låse og det skønnes, at blot cirka 1000 køretøjer i Danmark har alkolås ved udgangen af 2012, oplyser Anne Galsøe, marketingchef hos F. Bülow & Co.

Seminaret byder på indlæg af blandt andre Kimmo Pylväs fra Finnish Transport Safety Agency (TRAFI) og Johannes Lagois fra Alcohol Interlocks i Europa.

Fra Danmark kommer Martin Wex, kommuniationschef hos Arriva Danmark A/S, Inger Marie Bernhoft, seniorforsker ved DTU Transport, og Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik.

I forbindelse med seminaret vil der være mulighed for at se eller prøve Dräger’s alkolås.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078