23948sdkhjf

Bilkøbmanden tog springet

Leif Jørgensen så mulighederne i det tidligere cykellager og ændrede det til et moderne salgssted for brugte biler.
I dag er der nyere brugte biler, men før var det et meget stort cykellager med tilhørende værksteder, salg og reparation af tohjulere. Efter en periode på omkring halvandet år, hvor det hele stod tomt og så trist ud, besluttede Leif Jørgensen sig for at købe stedet og indrette det til bilværksted og lokaler til salg af brugte biler. Alt blev renoveret, og det hele stod klar i marts måned i år.

- Bygningerne ligger lige ud til byens indfaldsvej, og det er jo en perfekt placering. Det stod tomt i halvandet år, og der var flere fra autobranchen, som så på det, men da bygningerne ikke var møntet på biler, bakkede de ud.

- Selv så jeg også på det. Måske så jeg på det med friske øjne, for jeg kunne godt se mulighederne. Værkstedet var på det tidspunkt lavloftet, men loftet var kun hængt op under gitterspærene, og kom loftet væk, var der højde nok. Da mine prioriteter som masser af plads, store bygninger, en god pris og en ideel placering var opfyldt, slog jeg til.

Erfaring og overblik

Man skal ikke være sammen med Leif Jørgensen længe, før man mærker, at han trives i sit nyindrettede bilhus. Hvor det her er salg af nyere brugte biler, handler det på Leif Jørgensens anden adresse i Løgumkloster om forhandling og nysalg af mærkerne Hyundai og Skoda. I år kan Leif Jørgensen tilmed fejre de første 30 år i bilbranchen, samtidig markerer 2012 også 25 år med forhandlingen af Skoda, og som det tredje er det i år også blevet til 20 år med forhandling af Hyundai.

- Renoveringen af bygningerne har kostet 2,5 million, men resultatet er blevet rigtigt godt. Pladsen er rigtig god, og det betyder meget, at der er god plads omkring bilerne i udstillingen og udenfor. I alt er det 3000 kvadratmeter under tag på en 9000 kvadratmeter stor grund. Samtlige lokaler er store og rummelige, og ikke mindst har vi fået et rigtigt godt værksted til mine to svende, som gennemgår samtlige brugte biler, inden de kommer ud i salgslokalet, siger Leif Jørgensen.

Som at starte forfra

Det er ikke her, man finder skadede biler stå at flyde udenfor, nej, de kan stå i en af de to bygninger, som i øjeblikket fungerer som opbevaringsplads. Det samme gælder dækkene til vinteropbevaring. De tager ikke plads op, da de også ligger i den ene af lagerbygningerne. I al den tid Leif Jørgensen har været i branchen, er det gået op og ned. De økonomiske kriser er kommet og ikke mindst gået igen, og sådan vil det nok fortsætte. For Leif Jørgensen har det næsten været som at starte forfra. Udover at stå for salget og al papirarbejdet, skal han også fungere som værkfører og kundemodtager for de to mekanikere på værkstedet.

- Det er på mange måder, som dengang jeg begyndte som selvstændig. Før og nu har jeg de samme opgaver, men jeg nyder det. Med det hus jeg har fået, har jeg samtidig også fået flere muligheder, hvis der skulle dukke noget nyt op, lyder det fra en optimistisk Leif Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078