23948sdkhjf

Hollande lover hjælp til kriseramt Peugeot

Frankrigs præsident, François Hollande, siger, at staten vil gribe ind mod massefyringer på bilfabrikker.
Frankrigs præsident, François Hollande, vil gribe ind for at stoppe masseafskedigelser hos den trængte bilproducent Peugeot, og han bebuder samtidig tiltag, som skal skabe mere dynamik i den franske økonomi.

I det første store tv-transmitterede interview siden sin valgsejr i maj siger Hollande, at han ikke passivt vil se på, at PSA Peugeot Citroën gennemfører planer om at afskedige 8000 medarbejdere.

- Denne plan er ikke acceptabel. Den må genforhandles. Staten vil ikke lade det ske, siger Hollande i interviewet i forbindelse med Bastilledagen, hvor han tidligt på dagen overværede de årlige militærparader i Paris.

Den socialistiske præsident siger, at hans regering vil indlede forhandlinger med bilproducenten for at "få nedbragt antallet af job, som skal nedlægges".

Hans håndsrækning til de fyringstruede på bilfabrikkerne kommer to dage efter, at Peugeot rystede Frankrig med chokerklæringer om at nedlægge tusindvis af job - endnu et tegn på landets problemer med at at have et konkurrencedygtigt arbejdsmarked.

- Beskæftigelsen har førsteprioritet. Alt må indrettes sådan, at beskæftigelsen er så høj som mulig efter mine fem år som præsident, siger præsidenten som også lover franskmændene en oprydning i de offentlige finanser.

Peugeot, der sidste år bebudede nedlæggelser af 6000 job i Europa, har i Frankrig en arbejdsstyrke på 100.000. De bebudede besparelser betyder, at op mod 10 procent skal afskediges.

Flere steder er der indledt strejker og protester mod de bebudede masseafskedigelser.

Peugeots globale salg faldt med 13 procent i første halvår til 1,62 millioner mindre køretøjer. Hos konkurrenten Renault var faldet 3,3 procent.

Hollande inspicerede tidligere Bastilledagens traditionelle militærparader på Champs Elysée fra Triumfbuen, der blev overfløjet af kampfly og andre militære fly.

/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08