23948sdkhjf

Velkommen til AC certificering

Registrering og certificering er i dag en forudsætning for at kunne arbejde med bilers klimaanlæg. - Et godt tiltag, mener dansk airconimportør.
Registrering og certificering bliver ofte beskyldt for at være et tungt og administrativt papirarbejde. Men er der ét sted, hvor ordene bør vække begejstring, så er det i autobranchen - nærmere bestemt på de værksteder, der håndterer og servicerer bilers klimaanlæg.

Det mener i hvert fald direktør Per Flensted fra Dometic Waeco Denmark A/S, en af de store airconimportører i Danmark:

- Autobranchen har i mange år efterlyst autorisationer, som vi kender dem fra eksempelvis elektrikerbranchen. Og når det kommer til netop arbejdet med kølemiddel og aircondition, er der såvel sikkerhedsmæssige som miljømæssige gode grunde til, at der stilles specifikke krav om certificering og registrering, siger direktøren og fortsætter:

- Det er med til at sætte gode standarder om arbejdsmiljøet til gavn for medarbejderne, og så er der for kunder tryghed forbundet med, at værkstedet har en certificering til at udføre arbejdet.

Krav skaber sikkerhed

Dometic-direktøren henviser til bestemmelserne fra Kølemiddelbranchens Miljøordning (KMO), der er udpeget af Miljøstyrelsen til at varetage registreringen af mekanikerne. Formålet er at sikre, at der på samtlige klimaværksteder eksisterer en ensartet teoretisk, praktisk og miljørigtig viden om, hvordan kølemiddel håndteres.

- Arbejdet med kølemiddel er ikke uden risici. Det kan gå hårdt ud over miljøet, hvis ikke man håndterer kølemidlet med viden, respekt og forsigtighed, siger Per Flensted, hvis virksomhed desuden er hjemsted for Waeco AirCon School. Her afholdes flere gange årligt velbesøgte 2-dages kurser med aircon på programmet. Kurserne er godkendt af KMO og certificerer mekanikerne til arbejde med kølemiddel og aircondition.

- KMO’s registrering og certificeringskrav gør, at vi i dag står med en større sikkerhed for, at der arbejdes forsvarligt med kølemiddel på værkstederne, siger direktøren og fremhæver et par væsentlige punkter, hvor KMO understøtter autobranchens arbejde.

- KMO sørger for, at alle informationer vedrørende lovgivning på kølemiddelområdet er tilgængelige. Registreringen af værksteder og mekanikere gør det desuden nemt for leverandøren at se, om de må sælge kølemiddel til det pågældende værksted, endvidere hjælper KMO også Skat med at finde og få belyst omfanget af ulovlig import af kølemidler siger Per Flensted og slutter:

- Derfor er det vigtigt, at importører af aircon-forbrugsmaterialer - samt autobranchen i det hele taget - bakker op om KMO, så vi sammen sikrer, at kravene fortsat passer ind i vores branche og ikke kun som tidligere i kølebranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078