23948sdkhjf

Avanceret svejsekursus blev en succes

Den 23 og 24. oktober blev det første avancerede svejsekursus afholdt i SKAD skolen. Kurset ejes af brancheforeningen og blev udarbejdet på baggrund af materiale fra AIRC International i samarbejde med Finn Larsen.
- At kunne tilbyde et sådant moderne kursus her i Danmark er enestående. Vi har arbejdet hårdt, og det har kostet tid, penge og rejseaktivitet for at skaffe alle de oplysninger, der er nødvendige for at kunne tilbyde kurset, der omhandler både de nye dobbelt pulse funktioner i MIG loddemaskiner samt krav og håndtering af de nye modstandssvejsere på nye karrosserier, udtaler Thomas Krebs fra SKAD.

- Det er os klart, at mange værksteder her i landet ikke er interesserede i at sende deres folk på et moderne kursus, netop fordi sådant et kursus koster penge. Viden er dyrt at skaffe, og derfor koster et kursus på det niveau mange penge at afholde. Der er på nuværende tidspunkt ingen anden, der udbyder disse avancerede kurser, og specielt fordi man nu skal dokumentere, at en skade oprettes korrekt, vil mange værksteder stå i den situation, at de ikke kan klare opgaven, fordi den fornødne viden mangler, mener han.

Referencestandard

I AIRC Eurogarant standarden er uddannelse et vigtigt element. Eurogarant værksteder skal deltage i kurser, der bidrager effektiv viden. Det sikrer både høj kvalitet og korrekt opretning af biler, påpeger Thomas Krebs.

SKAD har også udarbejdet en referencestandard inden for modstandssvejsning, som er blevet distribueret til mange aktører i landet. Standarden beskriver, hvordan man korrekt modstandssvejser og kontrollerer kvaliteten i det udførte arbejde. Den beskrives også, hvad minimumskravene til en modstandssvejser er.

Grundlaget for den udarbejdede standard er både Ohms lov og ISO normerne 14270 og 14327 samt en årelang afprøvning og undersøgelse af forskellige svejsemaskiner og teknikker ved AIRC International i Holland. Standarden kan rekvireres hos SKAD.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126