23948sdkhjf

Antallet af bilvaske falder

Biler bør af miljømæssige grunde vaskes i bilvaskehaller.
I oliebranchens årlige statistik i "Energinoter" kan man se, at antallet af bilvaske foretaget i vaskehaller i Danmark fortsat falder.

Det er skidt for miljøet. Det gennemsnitlige vandforbrug i vaskehaller er lavere end ved manuelle vaske. I 2011 fortsatte den faldende tendens fra de seneste år med færre vaske foretaget i vaskehaller, skriver Energi- og Olieforum.

Den danske bilpark har i samme periode været svagt stigende. Ud fra en antagelse om, at alle biler bliver vasket med et vist interval vurderes det, at faldet i antallet af vaske i bilvaskehaller modsvares af en tilsvarende stigning i antallet af manuelle vaske.

Det skønnes, at der årligt foretages cirka 15,5 millioner bilvaske i Danmark. Antallet af manuelle vaske vurderes derfor at være steget til over seks millioner vaske årligt til ugunst for miljøet.

Det gennemsnitlige vandforbrug i vaskehaller er lavere end ved manuelle vaske. De mest effektive vaskehaller bruger kun cirka 20 liter rent vand pr. vask, hvor der ved manuel vask bruges cirka 100 liter vand. Dertil kommer, at alt vaskevand fra vaskehaller ledes via kloak til det kommunale rensningsanlæg, hvorimod op til 2/3 af spildevandet fra manuel vask skønnes at ende urenset i naturen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062